GOELAI DAGING

tekstbestand

Goelai Daging, geserveerd met witte rijst, sperzieboontjes, seroendeng, gebakken uitjes en atjar tjampoer. Bereid door de Happy Chief Cook. Een pittig gekruid gerecht met lamsvlees uit Indonesië.

Goelai Daging, geserveerd met witte rijst, sperzieboontjes, seroendeng, gebakken uitjes en atjar tjampoer.

Een pittig gekruid gerecht met lamsvlees uit Indonesië.

Voor de bereiding van een dergelijke Goelai kunt u ook varkensvlees, schapenvlees of geitenvlees nemen.
De bereidingstijden dient u aan de kwaliteit van het vlees aan te passen.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 1,5 uur.

Ingrediënten:

500 à 600 gram lamslappen (bij voorkeur van de achterbout),
2 uien,
4 teentjes knoflook,
1 eetlepel arachideolie,
2 à 3 theelepel sambal oelek,
klein stukje trassie,
1 theelepel djahé (gemberpoeder),
1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad),
0,5 theelepel djintan (gemalen komijnzaad),
0,5 theelepel koenjit (gemalen kurkuma),
1 theelepel serehpoeder (citroengras),
1 theelepel laos (gemalen galanga),
1 theelepel peper,
0,5 theelepel nootmuskaat,
0,5 theelepel kaneel,
2 deciliter romige kokosmelk (Conimex),
3 deciliter water,
zout.

Bereiding:

Snijd het vlees in grove dobbelstenen, snipper de uien ragfijn en pers de knoflook uit.

Verhit de olie en fruit de uien, knoflook, sambal oelek en de andere kruiden hierin.
Haal het dan van het vuur af.
Laat het een paar minuten afkoelen en meng het vlees erdoor, en laat ze minimaal 30 minuten marineren op een koele plek (niet in de koelkast).

Breng het water met de romige kokosmelk aan de kook, voeg wat zout toe en vervolgens de stukken vlees met het gefruite mengsel.
Breng het geheel aan de kook en temper daarna de warmtebron.
Leg het deksel op de pan en kook het vlees in 40 tot 50 minuten zachtjes gaar.

Neem een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan, opdat éénderde van het kookvocht kan verdampen.

Bijgerecht:

Geef er drooggekookte rijst en een komkommersalade of atjar ketimoen bij.
Dit is een ideaal gerecht om bij een uitgebreide rijsttafel te serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 Maart 2010.