IKAN PANGANG

tekstbestand

Geroosterde Makreel

* Ook kleine schelvissen, wijtingen en in grote moten gesneden zeepaling kunnen op deze wijze worden bereid.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 35 minuten.

Ingrediënten:

4 verse makrelen (schoongemaakt, elk ± 300 gram),
2 eetlepels citroensap of limoensap,
2 eetlepels arachideolie,
2 theelepels uienpoeder,
0,5 theelepel knoflookpoeder,
0,5 theelepel sambal oelek trassie,
2 eetlepels ketjap manis.

Bereiding:

Spoel de vissen onder stromend koud water af.
Maak ze van binnen en buiten droog met keukenpapier.
Wrijf ze daarna van binnen en buiten in met 1,5 eetlepel citroensap of limoensap.
Laat de vissen 10 minuten liggen.

Meng intussen olie met uienpoeder, knoflookpoeder, sambal oelek trassie, ketjap en de resterende 1,5 eetlepel citroensap of limoensap.
Maak de vissen opnieuw droog.
Wrijf ze van binnen en buiten in met het oliemengsel.

Rooster de vissen boven het gloeiende houtskoolbed van de barbeque of onder een reeds hete grill.
Keer de vissen na 5 minuten om.
Bestrijk de vissen tijdens het roosteren enkele malen met een kwastje met het oliemengsel.
Reken op een roostertijd van 10 tot 14 minuten (afhankelijk van de dikte van de vissen).

Bijgerecht:

Geef er apart zoetzure gembersaus, drooggekookte rijst en atjar taugé of atjar ketimoen bij.

Eet smakelijk!