INDISCHE BRUINE BONENSOEP

tekstbestand

Indische Bruine Bonensoep, een gerecht uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 75 minuten.

In plaats van een zakje boemboe nasi goreng van Conimex te gebruiken, heb ik de boemboe zelf gemaakt.
Ik heb dit gerecht bereid zonder de kipfilet.
Het is een vrij pittig gerecht dat een paar minuten blijft nagloeien.

Ingrediënten boemboe Nasi Goreng:

1 middelgrote ui (gesnipperd),
2 solo clove knoflook (fijngehakt),
1,5 theelepel trassi,
1 rode Spaanse peper (fijngehakt),
2 theelepels ketoembar,
3 theelepels goela djawa (Javaanse suiker).

Bereiding boemboe Nasi Goreng:

Schil de ui en snipper de ui fijn.

Hak de solo clove knoflook fijn.

Hak de rode Spaanse peper met het zaad fijn.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en pureer het met een blender.
Het hoeft niet totaal tot puree gemalen te zijn.

Ingrediënten:

boemboe Nasi Goreng,
1 winterwortel van 200 gram,
1 bami-pakket van 500 gram,
2 eetlepels arachideolie,
1 blik hollandse bruine bonen (800 gram),
4 volle eetlepels boemboe saté (20 gram),
2 blokjes rundvleesbouillon,
0,5 theelepel sambal oelek,
2 eetlepels ketjap manis (Trade Mark A),
1 liter water.

Optioneel:

1 kipfilet van ongeveer 250 gram.

Voorbereiding:

Winterwortel schoonmaken, schillen en in stukken van ongeveer 4 centimeter snijden.
Snijd de stukken winterwortel in de lengte in luciferreepjes.

Spaanse peper uit bami-pakket halveren, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.

De kipfilet wassen onder zacht stromend water en daarna droog deppen met keukenpapier.
Snijd de kipfilet in kleine reepjes.

Verwijder de taugé uit het bami-pakket en zet de taugé apart voor verder gebruik.

Bereiding:

Verhit in een grote soeppan de arachideolie.

Schep de boemboe nasi-goreng in de pan en doe de winterwortel, de verdere inhoud van het bami-pakket, de rode Spaanse peper en de eventuele kipfilet erbij.
Roerbak dit geheel 4 minuten onder voortdurend omscheppen.

Verkruimel de rundvleesbouillon blokjes erboven en strooi de boemboe saté erover.
Schenk de inhoud van het blik bruine bonen en het water erbij.
Roer alles goed door elkaar.

Breng het geheel aan de kook en laat het dan op het laagste wokvuur gedurende 10 minuten zachtjes koken.

Voeg daarna de taugé toe en roer het door de Indische Bruine Bonensoep heen.
Laat het 1 minuut meeverwarmen.

Breng het op smaak met de sambal oelek en de ketjap manis.

Serveren met kroepoek.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 3 Oktober 2011.