EngelsINDISCHE TOMATENSOEP

tekstbestand

Indische tomatensoep, een gerecht uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Een licht pittige goed gevulde tomatensoep.
Het is een vrij eenvoudig recept voor een heerlijke soep.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 90 minuten.

Ingrediënten:

2 grote uien,
2 tenen knoflook,
1 theelepel trassie,
1 grote rode Spaanse peper,
2 theelepels ketoembar,
2 theelepels goela djawa (palmsuiker),
1 à 2 eetlepels ketjap manis,
220 gram fijne nasi groenten,
4 kipbraadstukken,
1 liter water,
3 eetlepels rietsuiker,
3 eetlepels bloem,
3 eetlepels arachideolie,
1 blik gepelde tomaten in tomatensaus (435 gram),
1 blikje tomatenpuree (68 gram),
zout.

Voorbereiding:

Trek een bouillon van de kipbraadstukken in 60 minuten tijd.

Pureer 1 ui samen met de knoflook, trassie, rode Spaanse peper, ketoembar, arachideolie en goela djawa.

Snipper de andere ui.

Bereiding:

Fruit de puree met de gesnipperde ui totdat de gesnipperde uien glazig zijn en zacht beginnen te worden.

Voeg de bloem toe en blijf alles goed doorroeren gedurende 1 minuut.

Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe totdat er geen klontjes bloem meer zijn.
Daarna kan de rest van de kippenbouillon toegevoegd worden onder voortdurend roeren.

Zodra de bouillon gebonden is de tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren.

Vervolgens de gepelde tomaten met het tomatensaus en de fijne nasi groenten.
Laat dit 10 minuten pruttelen.
Duw met een houten spatel de tomaten in kleine stukjes.

Proef de soep en maak het af op smaak met de rietsuiker, ketjap manis en wat zout.

Serveren:

Haal de botjes uit de kip en verdeel het vlees over de borden.
Schenk de soep over het vlees heen.
Zo warm mogelijk opdienen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 Augustus 2010.