INDISCH GEKRUIDE SPEKLAPJES

tekstbestand

Indisch Gekruide Speklapjes, bereid door de Happy Chief Cook.

Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een blender en het uimengsel half tot een pasta gemalen.
De speklapjes zijn licht pittig van smaak.
De knoflook heb ik eerst in kleine stukjes gehakt en toen aan de gesnipperde uien toegevoegd.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 1 uur.

Ingrediënten:

4 speklapjes, zonder zwoerd, in vieren gesneden,
zout,
2 theelepels sambal oelek,
1 theelepel koenjit (kurkuma / geelwortel),
1 eetlepel ketjap manis,
1 eetlepel citroensap of limoensap,
2 eetlepels arachideolie,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad),
0,5 theelepel djintan (gemalen komijnzaad),
2 eetlepels geraspte kokos,
1 eetlepel kokoscrème.

Bereiding:

Wrijf de speklapjes in met zout, sambal oelek en koenjit.
Schenk de ketjap manis en citroensap of limoensap er overheen en laat ze 30 minuten staan (marineren).

Verhit 1 eetlepel arachideolie en bak de speklapjes in 15 minuten knappend en bruin.
Haal ze uit de pan.

Snipper de ui en pers de knoflook uit.
Voeg ketoembar en djintan toe en 1 eetlepel arachideolie en maak er een pasta van.
Fruit de pasta 2 tot 3 minuten in de achtergebleven arachideolie.

Doe de speklapjes terug in de pan en wentel ze rond in het kruidenmengsel.
Voeg 2 deciliter water toe, breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten op een lage warmtebron pruttelen.

Voeg daarna onder voortdurend roeren de geraspte kokos en de kokoscrème toe en laat het geheel binden.

Tip:

Geef er witte rijst en een groentegerecht bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 16 Maart 2010.