INDONESISCHE GEHAKTBALLETJES

tekstbestand

Indonesische gehaktballetjes met satésaus en gegarneerd met reepjes gele paprika, partjes trostomaat en schijfjes komkommer. Bereid door de Happy Chief Cook.

Indonesische gehaktballetjes met satésaus en gegarneerd met reepjes gele paprika, partjes trostomaat en schijfjes komkommer.

Het snijwerk en het mengen duurt ongeveer 25 minuten.
De gehaktballetjes zijn zacht van smaak.

Bereidingstijd: 40 - 45 minuten.
hoeveelheid: ongeveer 35 stuks.
Techniek: mengen, frituren.

Ingrediënten:

500 gram mager rundergehakt,
10 eetlepels paneermeel,
1 ei,
1 grote ui,
2 solo clove knoflook,
2 theelepels djahé,
1 theelepel laos,
1 theelepel serèh,
2 theelepels sambal oelek,
1 eetlepel grove mosterd,
2 theelepels zout,
1 eetlepel ketjap manis (Trademark A),
0,4 liter arachideolie.

Garnering:

0,5 gele paprika,
1 trostomaat,
stukje komkommer.

Benodigdheden:

wok,
spatel,
hakblok/snijplank,
koksmes,
2 schalen,
theelepel,
eetlepel,
keukenpapier,
serveerschaal.

Bereiding:

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en hak de ui zeer fijn.

Snijd de kontjes van de solo clove knoflook en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de harde droge vellen en hak de solo clove knoflook ragfijn.

Meng alle ingrediënten, op de arachideolie na, met elkaar.

Draai er kleine balletjes van.

Verhit de arachideolie in een wok en frituur de gehaktballetjes op hoog vuur goudbruin.
Frituur ze in 3 porties.
Wacht met frituren tussen elke portie 1 minuut om de temperatuur van de arachideolie weer omhoog te brengen.

Laat ze daarna op keukenpapier even uitlekken.

Serveer ze warm of koud.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Mei 2012.