KOKOS-LIMOENIJS

tekstbestand

Kokos-limoenijs, een heerlijk fris sorbetijs. Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een vrij eenvoudig recept voor een heerlijk fris sorbetijs.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 2,5 uur.
Techniek: Koken en vriezen.
Smaak: Zoetzuur.

Ingrediënten:

100 gram suiker,
0,1 liter water,
0,4 liter kokosroom (Conimex),
sap van 1 limoen,
1 eetlepel geraspte limoenschil,
1 eetlepel sinaasappellikeur.

Bereiding:

Suiker met 0,2 liter kokosroom en 0,1 liter water aan de kook brengen totdat het suiker is opgelost.

Mengsel iets af laten koelen en mengen met de overige kokosroom, limoensap, geraspte schil en sinaasappellikeur.

Mengsel in ijsmachine in 60 minuten tot ijs draaien en daarna 75 minuten in de vriezer.

Of mengsel in ijslaatje bevriezen in 6 uur.
Bij bevriezen in ijslaatje mengsel elke 2 uur met vork doorscheppen.

Het kokos-limoenijs smelt gemakkelijk dus zo snel mogelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 28 Augustus 2010.