KU LO YUK

tekstbestand

Ku lo yuk, bereid door de Happy Chief Cook.

Chinees-Indisch gerecht met gefrituurd varkensvlees in deeg met zoetzure saus.

in plaats van varkensfricadeau kunt u ook magere varkenslappen of kipfilet gebruiken, en voor de lente-uitjes kan u ook een stukje prei gebruiken.
Het ananassap uit het blikje kan eventueel ook nog toegevoegd worden aan de zoet-zure gembersaus.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 minuten + frituren.

Ingrediënten:

700 gram varkensfricadeau,
75 gram zelfrijzend bakmeel,
2 eetlepels maïzena,
1 theelepel knoflookpoeder,
zout,
olie om te frituren,
3 à 4 eetlepels atjar tjampoer,
1 klein blikje ananasschijven of stukjes,
0,5 rode of groene paprika,
2 à 3 lenteuitjes,
3 deciliter zoetzure gembersaus,
2 eetlepels tomatenketchup.

Bereiding:

Verwijder het vet en de vliezen van de varkensfricadeau.
Snijd het vlees in blokjes van 1 centimeter.

Maak een glad beslag van gezeefd zelfrijsend bakmeel, maïzena, knoflookpoeder, zout en 1 deciliter water.

Verhit de olie.
haal de blokjes vlees door het beslag.
Laat ze in de hete olie glijden en bak ze (6 à 8 tegelijk) aan alle kanten goudbruin en gaar.
Laat de blokjes na het bakken uitlekken.

Haal de atjar tjampoer uit het potje en knijp het vocht eruit.
Snijd de atjar in kleine stukjes.

Snijd de schijven ananas in kleine stukjes.

Snijd de paprika langs de naden door en haal de helft van de parten paprika van de zaadbol.
Verwijder het zaad en de witte zaadlijsten van de parten paprika.
Snijd grote parten in de lengte nog een keer door en vervolgens de parten paprika in zeer smalle reepjes snijden.

Snipper de lenteuitjes of de prei.

Breng de gembersaus aan de kook.
Roer de tomatenketchup erdoor en voeg daarna atjar, ananas, paprika en lenteuitjes of prei toe en eventueel het ananassap.
Laat er even de kook over komen.

Leg de blokjes vlees op een voorverwarmde schaal.
Schenk de hete saus erover.

Tip:

Geef er drooggekookte rijst en een groentegerecht bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 15 Mei 2013.