EngelsNASI GORENG

tekstbestand

Nasi goreng geserveerd met een gebakken eitje, kroepoek, atjar, seroendeng en bawang goreng (gebakken uitjes). Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudig Indonesisch rijstgerecht die verrassend lekker is.
Op bovenstaande foto is de nasi goreng geserveerd met een gebakken eitje, kroepoek, atjar, seroendeng en bawang goreng (gebakken uitjes).

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 60 minuten.

In plaats van een zakje boemboe nasi goreng van Conimex te gebruiken, heb ik de boemboe zelf gemaakt.

Ingrediënten boemboe Nasi Goreng:

1 middelgrote ui (gesnipperd),
2 tenen knoflook (fijngehakt),
1 theelepel trassi,
1 rode spaanse peper (fijngehakt),
2 theelepels ketoembar,
3 theelepels goela djawa (Javaanse suiker).

Bereiding boemboe Nasi Goreng:

De ui, knoflook, trassi, Spaanse peper, goela djawa, en ketoembar in een vijzel zeer fijn wrijven of in een keukenmachine pureren.
Het hoef niet totaal tot puree gemaakt te zijn.

Ingrediënten:

400 gram rijst,
boemboe,
50 gram ontbijtspek (fijngesneden),
2,5 eetlepels arachideolie,
300 gram magere hamlappen (heel klein gesneden),
zout,
1 ui (gesnipperd),
2 eieren,
1 prei,
1 à 2 theelepels sambal oelek,
2 eetlepels ketjap manis.

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zet de rijst apart en laat het helemaal koud worden.

Zout het vlees.

Bak het ontbijtspek in de arachideolie en voeg het fijngesneden en gezouten vlees toe.
Laat het geheel mooi bruin bakken en fruit op het laatst de gesnipperde ui mee.

Voeg de boemboe nasi goreng toe.
Roer 2 rauwe eieren erdoor en blijf roeren tot deze in kleine deeltjes gestold zijn.

Voeg de gesneden prei toe en bak deze maximaal 2 minuten mee.
Doe ten slotte de afgekoelde rijst erbij en warm het geheel goed door.

Maak het gerecht op smaak af met de sambal oelek en de ketjap manis.

Bijgerecht:

Serveer bij deze nasi goreng gebakken eieren, kroepoek en atjar.
Zet voor de liefhebber extra sambal oelek of gebakken sambal en ketjap manis op tafel.

Tip:

Heeft u na de maaltijd nog een restje over?
Geen probleem.
De volgende dag gewoon even opbakken en u heeft weer een heerlijke nasi.
Sommige mensen vinden het dan zelfs lekkerder dan de eerste dag.

Nasi laat zich goed invriezen.
Maakt u een dubbbele portie, dan kunt u één portie heel goed in de diepvries bewaren voor een gemakkelijke dag.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Juni 2010.