NASI RAMES (Indonesische kleine rijsttafel)

tekstbestand

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten:

600 gram Nasi Goreng,
8 stokjes Saté Babi,
4 à 8 eetlepels Sambal Goreng Boontjes,
4 eetlepels Sambal Goreng Taugé,
4 à 8 eetlepels atjar tjampoer (uit een potje),
4 eetlepels seroendeng (uit een potje),
4 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng),
4 spiegeleieren of Sambal Goreng Telor,
4 gebraden of geroosterde kippenboutjes (drumsticks),
4 à 8 Indonesische gehaktballetjes.

Nasi Rames is eigenlijk een kleine rijsttafel op een groot bord.
U kunt het zo uitgebreid maken als u wenst.
Enkele suggesties:
rolletjes gekookte ham of gebraden varkensfricandeau in plaats van de drumsticks.

Bereiding:

Schep de Nasi Goreng in het midden van 4 grote voorverwarmde borden.
Leg de satés ernaast.
Schenk er eventueel 1 of meer eetlepels pindasaus of ketjapsaus over.

Schep daarna alle overige aangegeven ingrediënten rond de Nasi Goreng.
Leg de spiegeleieren er bovenop.

Tip:

U kunt de Nasi Goreng eventueel vervangen door drooggekookte rijst.

U kunt deze schotel natuurlijk naar eigen inzicht en smaak samenstellen en er bijvoorbeeld een groentegerecht, kipgerecht of eiergerecht aan toevoegen.

Eet smakelijk!