PETJEL TAUGÉ

tekstbestand

Kruidige Boendoe-boendoe Makassar en Petjel Taugé met witte rijst, 2 gerechten uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Op de foto van links naar rechts: Boendoe-boendoe Makassar, witte rijst en Petjel Taugé.

Bij de oorspronkelijke Indonesische gerechten werden er veel meer kemiries gebruikt dan tegenwoordig.
Maar omdat de westerse magen daar niet goed tegen kunnen zijn de hoeveelheden sterk verminderd in de loop der jaren.

Bij dit gerecht heb ik gebruik gemaakt van een keukenmachine.
Doordat ik de keukenmachine gebruikt heb is de saus mooi glad geworden.
Ik heb het zaad in de rode Spaanse pepers laten zitten om het extra pittig te maken, maar zelfs dan valt het nog mee met de pittigheid.

De Petjel Taugé past erg goed bij visgerechten.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten:

250 gram taugé,
2 tenen knoflook,
1 ui,
2 rode Spaanse pepers,
4 kemiries,
1 theelepel trassie,
0,2 liter kokosroom (Conimex),
zout.

Bereiding:

Blancheer de taugé gedurende 30 seconden en laat het daarna uitlekken.

Methode 1:

Pof de kemiries in een droge koekenpan.
Hak de kemiries daarna zo fijn mogelijk.

Hak de rode Spaanse pepers, knoflook en ui zeer fijn.

Voeg de kemiries, rode Spaanse pepers, knoflook, ui, trassie en kokosroom bij elkaar en verwarm het totdat het dik wordt.

Methode 2:

Pof de kemiries in een droge koekenpan.

Snijd de ui in 8 stukken.

Snijd de rode Spaanse pepers in grove stukken.

Doe de kemiries, rode Spaanse peper, knoflook, ui, trassie en kokosroom in een keukenmachine en pureer het geheel.
(maal eerst de kemiries voordat de rest bijgevoegd wordt)

Verwarm het totdat het dik wordt.

Proef het en voeg eventueel wat zout toe.

Schik de taugé op een schaaltje en schenk het sausje eroverheen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 2 September 2010.