PISANG GORENG (gebakken banaan)

tekstbestand

 

Nagerechten worden in Indonesië slechts zelden opgediend.
Men geeft er meestal de voorkeur aan de maaltijd te besluiten met verse vruchten of een vruchtensalade.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten:

100 gram zelfrijzend bakmeel,
1 deciliter melk,
1 ei,
1 mespuntje zout,
1 mespuntje djahé (gemalen gemberwortel),
4 bananen (bij voorkeur net niet helemaal rijp),
1,5 deciliter arachideolie,
2 eetlepels Javaanse suiker * (goela Djawa) of bruine basterdsuiker.

* Het is verstandig om bij gebruik van Javaanse suiker (goela Djawa) de suikeroplossing voordat de overige ingrediënten worden toegevoegd eerst te zeven.
Javaanse suiker (goela Djawa) bevat namelijk reststoffen die in veel gerechten minder fraai ogen.
Juist daarom is donkerbruine basterdsuiker zo'n uitstekend alternatief voor Javaanse suiker (goela Djawa).

Bereiding:

Maak van het zelfrijzend bakmeel, melk, ei, zout en djahé (gemalen gemberwortel) een beslag.

Verhit de arachideolie, pel de bananen, snijd ze zowel in de lengte als in de breedte doormidden.
Dompel ze in het beslag en bak ze in de hete arachideolie goudbruin.

Serveer ze, bestrooid met suiker.

Tip:

Pisang Goreng (gebakken banaan) kan als bijgerrecht bij elke indonesische maaltijd worden gegeven.
Het gerecht mag bij de indonesische rijsttafel niet ontbreken.