SAMBAL BRANDAL

tekstbestand

 

Ingrediënten:

12 lomboks,
8 kemirienoten,
puntje trassi,
1 kopje olie,
2 teentjes knoflook,
1 fijngehakte ui,
2 blaadjes daun jeruk (citroenblad),
zout naar smaak,
beetje citroensap of limoensap.

Bereiding:

Sambal Brandal wordt als volgt gemaakt: Pof 12 groene of rode lomboks. Stamp of maal de lomboks daarna fijn.
Dit kun je doen met een oelekan (vijzel met stamper) of een foodprocessor.
Doe hierbij 8 fijngestampte kemirienoten en een beetje trassi.

Doe ongeveer 1 kopje olie in de koekenpan en fruit hierin 2 teentjes fijngemalen knoflook en 1 fijngehakte ui.
Hierna het lombokmengsel aan de gefruite ui toevoegen.
Daarna citroensap, 2 blaadjes daun jeruk (citroenblad) en wat zout toevoegen.
Regelmatig blijven roeren op een laag vuur.
Zodra de olie bijna is ingetrokken is de sambal klaar.

Ingestuurd door: Ron Heere, geplaatst op 15 maart 2008.