SAMBAL GORENG ATI (Indonesisch gekruide kippenlevertjes)

tekstbestand

Sambal Goreng Ati, Indonesische gekruide kippenlevertjes samen geserveerd met witte rijst, sajoer boontjes, seroendeng en bawang goreng (gebakken uitjes). Een Indonesisch gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Indonesisch gekruide kippenlevertjes (rechtsonder).
Sambal Goreng Ati is een verrukkelijk gerecht dat met kippenlevertjes, ui en kruiden wordt bereid.
Het gerecht is licht pittig.
De kippenlevertjes zijn zeer zacht van smaak.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten:

2 uien,
2 eetlepels arachideolie,
500 gram kippenlevertjes,
0,5 theelepel zout,
3 theelepels sambal oelek,
1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel laos,
1 theelepel serehpoeder,
1 eetlepel geraspte kokos,
1 eetlepel kokos crème,
0,5 theelepel rietsuiker,
kopje water.

Bereiding:

Snipper de uien en fruit ze in de arachideolie.

Bestrooi de kippenlevertjes met wat zout.
Voeg ze aan de uien toe, en roerbak ze mooi bruin in 3 minuten tijd.

Voeg vervolgens alle kruiden en rietsuiker toe en wat water en laat alles zachtjes gaarbakken gedurende 3 minuten.

Maak de Sambal Goreng Ati af met een kopje water, geraspte kokos en de kokos crème en laat het een minuutje of 5 sudderen onder voortdurend roeren totdat de saus begint in te dikken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Juni 2010.