SAMBAL GORENG REMPLOH AJAM (hete kippenmaagjes)

tekstbestand

Sambal Goreng Remploh Ajam (hete kippenmaagjes), een gerecht uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto is het bereid als borrelhapje voor 1 persoon.
Zacht pittig van smaak.

* DAUN SALAM is het blad van de salam, een tropische boom die wel 25 meter hoog kan worden en vanwege zijn uiterlijke overeenkomst met laurier ook vaak “Indonesische laurier” wordt genoemd.
Maar de citroenachtige smaak van het blad (daun salam) lijkt niet op die van het laurierblad.
Salamblaadjes worden gekneusd en daarna meegetrokken in verschillende gerechten.
De ovale salamblaadjes zijn vers, diepgevroren en gedroogd te koop.
Bron: Cuisine Culinaire Amsterdam

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: ongeveer 1 uur.

Ingrediënten:

600 gram kippenmaagjes,
2 eetlepels arachideolie,
2 theelepels zout,
1 theelepel peper,
1 theelepel nootmuskaat,
4 theelepels sambal,
2 grote fijngesneden uien,
2 fijngehakte teentjes knoflook,
0,5 theelepel trassie,
2 daun salam *,
1 theelepel laos,
2 in blokjes gesneden trostomaten (of een klein blikje tomatenpuree).

* Ketjap kunt u vrijwel dagelijks gebruiken, bij welke maaltijd dan ook.
Doe bijvoorbeeld een scheutje in de jus, soep of saus.
Als onderdeel van een marinade en als smaakmaker in salades en stamppotten is ketjap onovertroffen.

Bereiding:

Was de kippenmaagjes en kook ze zacht met peper, zout, laos en daun salam in ongeveer 40 minuten tijd met het deksel op de pan.

Giet ze af, laat ze uitlekken in een vergiet en bewaar de bouillon.

Fruit in arachideolie de uien, knoflook, trassie, gesneden tomaten en de sambal.

Doe de kippenmaagjes erbij en maak het af met de nootmuskaat.

Laat het 10 minuten op een matig wokvuur sudderen; voeg wat bouillon toe.
Schep het regelmatig om.

U kunt de kippenmaagjes droogbakken, dus zonder bouillon, dan zijn ze ook lekker te eten bij de borrel.
Bak ze tot ze mooi bruin zijn geworden.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 6 September 2010.