TOEMIS POLLONG OEDANG

tekstbestand

Toemis Pollong Oedang, doperwten en garnalen in een kokossaus. Een gerecht uit Indonesië bereid door de Happy Chief Cook.

Op bovenstaande foto de Toemis Pollong Oedan voor 2 personen.

Een smakelijk gerecht met doperwtjes, roze garnalen, ui en rode Spaanse peper in een kokossaus.

Wilt u het wat pittiger hebben, dan laat u de zaadjes van de rode Spaanse peper in het gerecht zitten.
Met de zaadjes is het redelijk pittig.
Mocht het gerecht te pittig zijn, dan kunt u het afblussen door wat suiker toe te voegen.

Toemis Pollong Oedan is een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 20 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

460 gram fijne doperwten (uitlekgewicht),
2 eetlepels citroensap,
2 eetlepels arachideolie,
1 eetlepel suiker,
1 kleine ui,
1 eetlepel ketjap manis,
1 rode Spaanse peper,
3 eetlepels fijngehakte peterselie,
1 klein stukje trassi (pinknagel),
zout,
0,35 liter kokosroom,
1 theelepel laos,
200 gram roze garnalen.

Voorbereiding:

Laat de doperwten uit blik goed uitlekken, of laat doperwten uit de diepvries volgens de aanwijzingen op het pak bijna gaar worden en laat de erwten daarna uitlekken in de zeef of vergiet.

Pel de ui en snipper hem heel fijn.

Was de rode Spaanse peper, snijd deze overlangs open en verwijder het zaad.
Snipper de rode Spaanse peper zeer fijn.

Was de roze garnalen goed schoon en laat ze uitlekken.

Bereiding:

Verwarm de arachideolie in de pan en bak de ui glazig.

Voeg de rode Spaanse peper, de trassi, en de laos aan de uien toe en roer alles goed door elkaar.

Doe daar ook de doperwten bij en schenk de kokosroom in de pan.

Laat de kokosroom onder af en toe goed omroeren van de erwten tot de helft indampen en maak dan de roze garnalen in de groenten warm.

Proef het gerecht en voeg naar smaak, suiker, citroensap, ketjap manis en wat zout toe.

Meng vlak voor het opdienen de peterselie door het gerecht.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 September 2010.