JULIUS CEASAR SALADE

tekstbestand

Julius Ceasar salade, een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Als Julius Ceasar nu zou leven, wat voor soort salade zou hij dan willen vroeg ik mezelf af.
Daarom verzon ik deze salade die voortreffelijk smaakt.
Met elke hap proeft u een breed scala aan afzonderlijke smaken.

Bereidingstijd: 15 minuten.
Aantal personen: 2 - 4.

Ingrediënten:

5 blaadjes Romeinse sla,
50 gram pijnboompitten,
0,5 gele puntpaprika,
30 gram zongedroogde tomaten,
80 gram champignons,
75 gram gerookte kipfilet,
6 dadels zonder pit,
6 zwarte olijven zonder pit,
50 gram oude Hollandse geitenkaas,
Mosterd-Dille dressing.

Bereiding:

Zoek 5 mooie bladen Romeinse sla uit en spoel ze schoon onder zacht stromend koud water.
Slaat ze droog en snijd ze in reepjes van ongeveer 2 centimeter breed.

Snijd de gele puntpaprika in de lengte door, verwijder het zaad en snijd een halve paprika in dunne reepjes.
De andere helft van de gele puntpaprika kan u bij andere gerechten nog gebruiken.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Bak de champignons op matig vuur met 1 eetlepel olijfolie gaar.

Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin onder voortdurend roeren op matig vuur.

Snijd de dadels in kleine stukjes.

Schaaf de oude Hollandse geitenkaas.

Eindbereiding:

Meng alles goed door elkaar en serveer het in een grote schaal.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 Juni 2012.