FUSILLI AVELLINESI MET MOZZARELLA EN BACON

tekstbestand

Fusilli Avellinesi met broccoli, cocktailtomaten, mozzarella en bacon. Een Italiaans gerecht bereid coor de Happy Chief Cook.

Fusilli Avellinesi bereid met broccoli, cocktailtomaten, mozzarella en bacon.
Gegratineerd in de oven gedurende 10 minuten.

Bereidingstijd:45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie extra vierge,
200 gram plakjes bacon,
2 grote uien,
400 g Fusilli Avellinesi,
zout,
(versgemalen) 4-seizoenenpeper,
450 gram broccoli, in kleine roosjes,
300 gram cocktailtomaten in vieren,
gedroogde oregano,
400 gram mozzarella, in plakken van ongeveer 1 centimeter.

Voorbereiding:

Schil de uien.
Snijd vervolgens de uien in smalle ringen.

Bereiding:

Kook Fusilli Avellinesi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet het water dan af en spoel de pasta met koud water af om het garingsproces te stoppen.

Kook de broccoli 7 minuten.
Giet de broccoli af.

Verhit olie in koekenpan en bak de bacon in ongeveer 5 minuten aan beide kanten lichtbruin op matig vuur.
Schep de plakjes bacon uit de pan.

Bak de uiringen in het bakvet in ongeveer 7 minuten goudgeel.

Schep de pasta en de broccoli met de uien en tomaat in de pan door elkaar op laag vuur.
Breng op smaak met 4-seizoenenpeper, zout en oregano.

Doe de pasta over in een ingevette ovenschaal of vuurvaste borden.
Verdeel de bacon erover en dek af met kaas.

Laat kaas in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius smelten.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 December 2009.