GEKRUIDE AARDAPPELEN UIT DE OVEN

tekstbestand

Gekruide aardappelen uit de oven, een Italiaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.


Ik heb het recept " Gekruide aardappelen met oregano en olijfolie van Ronny Henri Szostek" als basis genomen om dit gerecht te maken, en volledig naar eigen smaak aangepast.

Voor als u de aardappelen eens op een andere manier wilt maken dan de traditionele methodes.

Bereidingstijd:ongeveer 1,5 uur.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

500 gram vastkokende aardappelen (Nicola),
1,5 eetlepel olijfolie,
2 eetlepels gezeefde tomaten,
1 eetlepel verse tijm (gehakt),
2 eetlepels verse oregano (gehakt),
gemalen zeezout naar smaak,
versgemalen 4-seizoenenpeper naar smaak.

Voorbereiding:

Was de aardappelen.

Kook de aardappelen gaar in 20 minuten tijd.

Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Bereiding:

Snij de aardappelen in de lengte in vieren.

Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Meng de olijfolie, gezeefde tomaten, tijm en oregano door elkaar en haal de partjes aardappel erdoorheen.

Schik de partjes aardappel in de ingevette ovenschaal, en giet het restant van het mengsel over de plakken aardappel.
Strooi er zeezout en 4-seizoenenpeper naar smaak over.

Laat het 35 minuten marineren en bak de gekruide aardappels af in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 30 a 45 minuten of totdat de aardappeltjes mooi goudbruin zijn.

Dien ze direkt op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Juni 2011, vernieuwd op 25 April 2015.

Bron: www.kookjij.nl