EnglishINSALATA JACOBA

tekstbestand

Italië: Insalata Jacoba is een heerlijke salade (met foto). Een gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd:15 à 20 minuten.
Aantal personen: 6.

Ingrediënten:

3 sjalotjes,
1 bolletje Mozzarella,
1 gele paprika,
2 trostomaten,
6 eetlepels pesto dressing,
1 stuk komkommer van ongeveer 15 centimeter,
2 à 3 blaadjes ijsbergsla,
12 zwarte olijven,
2 teentjes knoflook.

Bereiding:

Snijd de sjalotjes in zeer dunne ringentjes, de gele paprika in kleine smalle reepjes.
Snijd de ijsbergsla in kleine dunne reepjes.
Hak de knoflook zeer fijn.

Schil de komkommer en snijd het in de lengte door.
Snijd de helften in dunne plakjes van ongeveer één centimeter dik.

Pluk het bolletje Mozzarella in kleine stukjes.
Halveer de tomaten en snijd er vervolgens dunne plakjes van.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en giet er de pesto dressing eroverheen.
Schep alles goed door elkaar en verdeelt het daarna over de bordjes.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook en J.E. vd Heijden, geplaatst op 12 Juli 2008.