ITALIAANSE BROCCOLI

tekstbestand

Italië: Recept voor heerlijk gekruide lamskoteletjes met foto. Een gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Helaas kon ik geen Italiaanse droge witte wijn vinden en heb een Franse droge witte wijn gebruikt.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

1 broccoli (stronk van 500 gram),
1 sjalot,
1 solo clove knoflook,
3 eetlepels olijfolie vierge,
2 eetlepels balsamico,
50ml Italiaanse droge witte wijn,
4 tomaten.

Voorbereiding:

Kerf een kruis in de onderkant van de tomaten.
Dompel de tomaten ongeveer 30 seconden in kokendheet water en verwijder daarna de vellen van de tomaten.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de steelaanzet, de harde kern en de zaadjes.
Snijd de tomaten in stukjes.

Snijd de broccoli in kleine roosjes, zorg ervoor dat je niet teveel van de stronk over laat zitten aan de roosjes.
De stronk kan u nog gebruiken voor gebruik in andere recepten.

Verwijder de schillen van de sjalot en snijd deze in kleine stukjes.

Verwijder de schillen van de solo clove knoflook en snijd deze in kleine stukjes.

Bereiding:

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de sjalot en de knoflook.

Na 2 minuten doe je de roosjes broccoli in de pan.
Roer de broccoli lekker door de olijfolie met sjalot en knoflook.
Dit zorgt ervoor dat de smaak lekker in de broccoli trekt.

Besprenkel de broccoli met balsamico en geef de balsamico de tijd om in de broccoli te trekken.

Blus de broccoli af met de witte wijn.
Als de wijn voor de helft is geabsorbeerd, doe je de tomaat in de pan.
Sluit de pan af met een deksel, zet het vuur laag en laat nu ongeveer 5 tot 10 minuten opstaan.
Controleer regelmatig of de broccoli gaar is.
Laat de broccoli niet te gaar worden, dat is zonde van de vitamines.

Haal de broccoli van het vuur af zodra deze gaar is en serveer in combinatie met een lekker vlees- of visgerecht!

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 25 April 2015.