EngelsITALIAANSE ERWTENSOEP

tekstbestand

Italiaanse erwtensoep. Een eenvoudige heerlijke Italiaanse soep met een verrassende smaak, bereid door de Happy Chief Cook. Gebaseerd op het recept van Jamie Oliver, Erwtensoep uit Altamura.

Een eenvoudige heerlijke Italiaanse soep, bereid door de Happy Chief Cook.
Gebaseerd op het gerecht van Jamie Oliver "Erwtensoep uit Altamura".

U kan er ook een snufje cayennepeper of chilipoeder aan toevoegen om het wat pittiger te laten worden, maar wees er erg zuinig mee anders gaat het overheersen.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

3 eetlepels vierge olijfolie,
2 middelgrote uien,
1 enkele kipfilet,
450 gram vers gedopte erwten (of uit de diepvries),
2 kippenbouillonblokjes,
100 gram gedroogde spaghetti,
1 takje verse munt,
1 takje verse dragon,
1 takje verse salie,
1 takje rozemarijn,
een klein handje verse bladpeterselie,
1 liter water,
zeezout,
4-seizoenenpeper,
extra vierge olijfolie.

Voorbereiding:

Verwijder de bruine schillen van de uien en snipper ze fijn.

Spoel de kipfilet onder zacht stromend water schoon en dep het droog met keukenpapier.
Verwijder het zeempje uit het kippenhaasje.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Breek de spaghetti in vieren.

Verwijder de stelen van de bladpeterselie en hak de bladpeterselie fijn.

Bereiding:

Giet 3 eetlepels olijfolie in een pan.
Doe de fijngehakte uien erbij en laat die 10 minuten op laag vuur fruiten.

Doe de erwten erbij en de bouillonblokjes met het water.
Laat het aan de kook komen.

Doe er vervolgens de stukjes kipfilet erbij, en laat het 10 minuten pruttelen.

Voeg daarna de takjes verse munt, dragon, salie en rozemarijn aan de soep toe.

Voeg de gebroken spaghetti erbij en laat het zachtjes koken volgens de tijd op de verpakking.
Zodra de spaghetti à dente is (beetgaar), is de soep klaar om te serveren.

Verwijder de takjes van de dragon, salie, munt, en de rozemarijn uit de soep.

Proef of de soep op smaak is, breng het anders op smaak met zeezout en 4-seizoenenpeper.

Verdeel de soep over de borden en sprenkel er extra vierge olijfolie over.
Strooi vervolgens wat fijngehakte bladpeterselie over.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 20 September 2009. Vernieuwd op 10 April 2015.