ITALIAANSE GROENTEBOUILLON

tekstbestand

Een eenvoudige heerlijke Italiaanse groentebouillon, bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudige heerlijke krachtige Italiaanse groentebouillon, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze vegetarische bouillon kan ook ingekookt worden voor een smakelijke groentesaus.

Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten.
Hoeveelheid: 1 à 1,5 liter.

Ingrediënten:

2 liter water,
2 aardappels,
2 uien,
2 preien,
2 wortels,
0,5 knolselderij,
1 stengel bleekselderij,
3 cherrytomaatjes,
zout.

Voorbereiding:

Schil de aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 4 centimeter.

Snijd de kop en kont van de uien en daarna vertikaal doormidden.
verwijder de bruine en droge vellen en snij de halve uien in vieren.

Snijd de prei wat bij en spoel ze schoon onder koud stromend water.
Snijd de prei in groffe stukken en was al het zand eruit.

Schil de wortels en snijd ze in de lengte in vieren, daarna in stukken van 4 centimeter.

Snijd de knolselderij doormidden en schil het.
verwijder alle ongerechtigheden en snijd het in de lengte doormidden.
Snijd de knolselderij vervolgens in plakken van 1,5 centimeter dik.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden.

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een grote pan en voeg het water toe en zout naar smaak.

Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
laat het 30 minuten sudderen en zet dan het vuur uit.

Zeef de groentebouillon en druk de gekookte groente uit.
***De groenten kunnen weggegooid worden.***

Reduceer (zachtjes inkoken op laag vuur) de groentebouillon tot 1,5 liter voor een gewone groentebouillon, en tot 1 liter voor een krachtige bouillon.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 September 2012.