ITALIAANSE OVENSCHOTEL MET AARDAPPEL, KNOLSELDERIJ EN MEIRAAP

tekstbestand

Een eenvoudige heerlijke Italiaanse ovenschotel, bereid door de Happy Chief Cook.

Een erg eenvoudige heerlijke ovenschotel met mozzarella en oregano.

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

460 gram aardappelen (vastkokend),
350 gram knolselderij (een halve),
280 gram meiraap,
1 grote ui,
250 gram buffelmozzarella,
gedroogde oregano naar smaak,
2 eetlepels olijfolie extra vierge,
0,15 liter groentebouillon,
zout naar smaak,
4-seizoenen peper naar smaak.

Voorbereiding:

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.

Snijd de kop en kont van de uien en daarna vertikaal doormidden.
verwijder de bruine en droge vellen en snij de halve uien in plakjes.

Snijd de knolselderij doormidden en schil het.
verwijder alle ongerechtigheden en snijd het in de lengte doormidden.
Snijd de knolselderij vervolgens in plakken van 1,5 centimeter dik.

Schil de meirapen en snijd ze in plakjes van 1 centimeter dik.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Smeer de ovenschaal in met wat olijfolie.

Verdeel de helft van de schijfjes aardappel in de ovenschaal.
***Strooi over elke laag een beetje zout en 4-seizoenen peper.***
Verdeel vervolgens de helft van de knolselderij en de helft van de meiraap erover.
Verdeel dan de rest van de aardappel, knolselderij en meiraap in laagjes daarover.
Leg de plakjes ui er bovenop.
Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie overheen en giet vervolgens de groentebouillon in een dun straaltje erover.

Zet de ovenschotel in de hete lucht oven en laat het 30 minuten garen.

Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de buffelmozarella over de schotel en strooi de oregano er overheen.
Zet de ovenschotel terug in de oven en laat hem daar nog 10 minuten afgaren zodat er een mooie bruine korst ontstaat.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 September 2012.