ITALIAANSE SALADE

tekstbestand

Een eenvoudige heerlijke Italiaanse salade, bereid door de Happy Chief Cook.

Een eenvoudige heerlijke Italiaanse salade, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd:15 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

100 gr krulslamelange,
1 kleine rode ui,
1 teentje knoflook,
8 San Marzano tomaten,
1 eetlepel pitjes mix,
1 eetlepel rozijnen,
1 bruine boterham,
1 eetlepel balsamico (8 jaar gerijpt),
3 eetlepels olijfolie extra vierge,
4-seizoenenpeper,
klein beetje suiker.

Bereiding:

Snij de korst van de bruine boterham, en snij de boterham in kleine blokjes.
Leg de blokjes brood op een velletje aluminiumfolie in de oven en rooster ze.
Haal ze pas uit de oven, als ze krokant zijn, en laat ze afkoelen.

Snijdt de tomaten in stukjes.

Pel de rode ui en snijdt die in smalle ringen.

Snij het kontje van het teentje knoflook en verwijder de schil.
Plet het teentje knoflook, en hak het daarna ragfijn.

Doe de ragfijne knoflook in een slakom samen met de balsamico, de 4-seizoenenpeper en de suiker.

Voeg al roerend langzaam de drie eetlepels met olijfolie toe aan het balsamico mengsel in de slakom.
Klop het met een lepel totdat het een egale emulsie is.

Nu de vinaigrette klaar is kunnen de blokjes geroosterd brood en de krulslamelange door de vinaigrette gemengd worden.

Als de vinaigrette goed door het sla mengsel verdeeld is, worden de overige ingrediënten aan de sla toegevoegd.

Nog even husselen en opdienen.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 13 Juli 2009.