EnglishITALIAANSE SALADE MET CAJUN KIP

tekstbestand

Italiaanse Salade met Cajun kip. Een eenvoudig voorgerecht met pasta en pittige kip die heerlijk van smaak is. Hiermee kunt u uw gasten echt verwennen. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke Italiaanse salade met pasta en Cajun kip, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 0ngeveer 20 minuten + minimaal 2 uur marineren.
Aantal personen: 3.

Ingrediënten:

300 gram kipdijfilet,
75 gram rucola,
1 doosje tuinkers,
1 spaanse peper,
3 tenen knoflook,
1 rode ui,
2 sjalotten,
4-seizoenenpeper,
zeezout,
5 scheutjes tabasco,
100 à 120 gram pasta (Gli artigiani di nonna pippina Festoni),
75 cc extra vierge olijfolie plus 2 eetlepels,
100 cc balsamico azijn.

Voorbereiding:

Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode Spaanse peper in kleine smalle reepjes.

Snijd de kipdij in kleine stukjes.

Marineer de stukjes kipdijfilet met de rode Spaanse peper, tabasco, zeezout en 4-seizoenenpeper.
Laat het minimaal 2 uur marineren.

Kook de pasta à dente (beetgaar) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking met zeezout en een scheutje olijfolie.
Giet de pasta af en laat het koud worden.

Snijd de sjalotjes ragfijn.

Hak de teentjes knoflook ragfijn.

Snijd de rode ui in zeer dunne plakjes.

Bereiding:

Maak een dressing van de sjalotten, knoflook, balsamico azijn en olijfolie.

Verdeel de rucola over de borden.

Verdeel de rode ui over de borden.

Knip driekwart van de tuinkers, en verdeel die over de borden.

Verdeel de pasta over de borden.

Verdeel de dressing over de pasta en de salade.

Bak de stukjes kipdijfilet rondom gaar in 2 eetlepels extra vierge olijfolie, en verdeel het daarna over de borden.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 20 September 2009.