LAMSKARBONADE UIT ROME

tekstbestand

Italië: Recept voor heerlijk gekruide lamskoteletjes met foto. Een gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Voor dit gerecht heb ik lamskoteletten gebruikt in plaats van lamskarbonade's.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

400 gram lamskotelet (4 stuks),
6 eetlepels olijfolie,
6 eetlepels witte wijnazijn,
2 stuks grote ansjovis (filét) (potje),
3 solo clove knoflook,
1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt),
4-seizoenenpeper,
African Original Zeezout mix met groene kruiden(Fair Trade).

Voorbereiding:

Laat de lamskoteletten op keukentenperatuur komen.

Haal de rozemarijn van de stelen af.
Hak de rozemarijn zo fijn mogelijk.

Snijd de kontjes van de solo clove knoflook en verwijder de droge schillen.
Snijd de solo clove knoflook in kleine stukjes en hak het daarna fijn.

Snijd de ansjovisfiléts fijn.

Voeg de fijngehakte solo clove knoflook , fijngehakte rozemarijn en de ansjofiléts in een vijzel en wrijf het mengsel fijn.
Voeg daarna de witte wijnazijn erbij en wrijf het mengsel tot een vrij glad geheel.

Bereiding:

Bestrooi de lamskarbonaden met wat zeezout met groene kruiden en 4-seizoenenpeper.

Smeer de lamskoteletjes in met het mengsel.
Verhit de olijfolie in een koekepan en leg zodra de olie goed heet is de lamskoteletjes in de pan.
Bak de lamskoteletjes aan beide kanten goudbruin.
Haal de lamskoteletjes uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal.

Roer de rest van het ansjovismengsel door de bakolie van de koteletjes en laat de saus zachtjes koken totdat alles goudbruin is gekleurd (ongeveer 2 minuten).

Schenk de saus over de lamskoteletjes en serveer het gerecht onmiddelijk.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Vernieuwd op 25 April 2015.