MACARONI ALLA MUSEMATT

tekstbestand

Macaroni alla MuseMatt. Een stevige Macaronischotel, met paprika, ui, winterwortel en pittige salami. Bereid door de Happy Chief Cook. Een ingezonden gerecht van Matthijs.

Macaroni alla MuseMatt, bereid met gele paprika, winterwortel, bleekselderij en salami.
Bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

300 à 400 gram macaroni,
3 eetlepels extra vierge olijfolie,
200 gram mager rundergehakt,
2 grote uien,
3-5 tenen knoflook,
1 winterwortel,
1 klein blikje tomatenpuree à 68 gram,
1 blik tomatenblokjes,
1 Maggi blokje runderbouillon,
2 paprika's (1 gele en een groene),
400 gram salamiworst,
4-seizoenenpeper,
zeezout,
4 takjes verse tijm,
2 takjes oregano,
handvol verse basilicum,
2 laurierblaadjes,
0,2 liter water,
Parmezaanse kaas.

Optioneel:

2 stengels bleekselderij,
1 klein blikje maïskorrels.

Voorbereiding:

Pel de uien en snipper ze fijn.

Hak de teentjes knoflook fijn.

Schil de winterwortel en snijd deze in kleine blokjes, of rasp het tot kleine sliertjes.

Was de stengels bleekselderij en snijd ze in kleine stukjes.

Snijd de paprika's in kleine reepjes.

Snijd de salami in kleine blokjes.

Bereiding:

Breng het water met wat zout en 1 eetlepel olijfolie aan de kook en kook de macaroni beetgaar.
Zodra de macaroni beetgaar is, het water afgieten en onder koud stromend water afkoelen.
**(Dit is om te voorkomen dat de macaroni door blijft garen.)**

Zet de pan op een hoog vuur, doe een scheutje olijfolie in de pan en gooi het gehakt erin.
Voeg 4-seizoenenpeper en zeezout toe.
Bak het gehakt rul en lichtbruin.

Doe dan vervolgens de knoflook erin en de fijngesneden uien en bak deze tot ze glazig zijn.

Vervolgens de kleine blokjes of sliertjes winterwortel en de bleekselderij erbij doen.
Doe nu ook de tomatenpuree erbij en zorg dat deze een beetje aan het gehakt bakt.

Als dit is gebeurd doe je de tomatenblokjes erbij om aanbranden te voorkomen.

Matig het vuur anders verdampt de saus volledig, en dat wil je niet.
Mocht er teveel vocht verdampen, dan kan u er een kopje water toevoegen.

Strip de tijm van de takjes en strooi de tijmblaadjes over de saus.
Duw de laurierblaadjes in de saus.
Verkruimel ook het Maggi runderbouillonblokje in de saus.

Doe de fijngesneden paprika er in samen met de in blokjes gesneden salami.
Laat nu alles warm worden en voeg in de laatste 5 minuten voor opdienen de (fijn gesneden) oregano en basilicum toe (en vergeet niet de laurierblaadjes eruit te halen).

Kook de saus tot de gewenste dikte in.

Mix de macaroni met de saus, en warm alles goed op.

Serveertip:

Als de macaroni op de borden geschept is, de Parmezaanse kaas erover raspen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 28 September 2009.
Ingezonden door Matthijs.