ORECCHIETTE MET GEGRILDE ZALM (hoofdgerecht)

tekstbestand

Italië: Orecchiette met Gegrilde Zalm uit de oven en paksoi en lente-ui. Bereid door de Happy Chief Cook.

Orecchiette met paksoi, lente-ui en gegrilde zalm uit de oven.
Bereid door de Happy Chief Cook.
Een vrij eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

0,5 rode peper,
zeezout,
8 stelen paksoi,
2 lente-uitjes,
1 limoen,
4 eetlepels lichte sojasaus,
7,5 eetlepels olijfolie,
versgemalen 4-seizoenenpeper,
400 gram orecchiette,
800 gram verse zalmfilet,
3 à 4 liter water.

Bereiding:

Zet een grote pan met het water op het vuur en breng het water aan de kook.
Kook de orecchiette in ongeveer 18 minuten beetgaar met wat zeezout en een eetlepel olijfolie.
Proef tegen de tijd dat het beetgaar wordt regelmatig de orecchiette.

Zodra de pan met water op het vuur staat, de zalmfilet besprenkelen met het sap van een halve limoen.

Was een rode peper en halveer deze in de lengte.
Schraap er met een theelepel de zaadlijst en de zaadjes eruit.
Snijd een halve rode peper in reepjes en leg de reepjes in een glas ijskoud water met wat zeezout.
**(De andere helft van de rode peper kunt u gebruiken in een ander gerecht.)

Was de stelen paksoi en snij deze in plakjes.

Was de lente-uitjes en snij deze in schuine stukjes.

Pers een halve limoen boven een kom en klop een dressing van het limoensap met 4 eetlepels lichte sojasaus en 4 eetlepels olijfolie.
Breng de dressing op smaak met zeezout en versgemalen 4-seizoenenpeper.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bestrijk de zalmfilet met olijfolie.
Grill de zalm in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Zet de zalm in de oven, als de orecchiette 8 minuten aan het koken is.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de groenten ongeveer 3 minuten.

Schep de groenten, de rode peper en de dressing door de pasta.

Serveertip:

Schep de pasta op de borden en leg de gegrilde zalm erop.
Bestrooi de gegrilde zalm met zeezout en 4-seizoenenpeper.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook , geplaatst op 5 Juli 2009.