ORECCHIETTE MET TOMATENSAUS EN MOZZARELLA UIT DE OVEN (hoofdgerecht)

tekstbestand

Italië: Orecchiette met Tomatensaus en Mozzarella uit de oven. Bereid door de Happy Chief Cook.

Orecchiette met tomaten en mozzarella uit de oven.
Het zou verboden moeten worden... zo lekker!
Gebaseerd op het recept van Jamie Oliver uit 'Jamies Italïe'.

Bereid door de Happy Chief Cook.
Een vrij eenvoudig gerecht om te bereiden.

Bereidingstijd: 65 minuten.
Aantal personen: 1.

Ingrediënten:

Zeezout,
4-seizoenenpeper uit de molen,
3 eetlepels extra vierge olijfolie,
1 fijngehakte ui,
2 tenen knoflook in dunne plakjes,
1 blik van 400 gram tomaten in blokjes gesneden,
1 gedroogde Spaanse peper, verkruimeld,
een flinke handvol basilicumblaadjes,
1 eetlepel rode wijn,
120 gram orecchiette,
3 flinke handenvol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas,
100 gram goede mozzarella.

Bereiding:

In een passende pan 2 eetlepels olijfolie gieten en daarin de ui, knoflook en pepertjes 10 minuten heel zachtjes bakken tot ze zacht maar niet gekleurd zijn.
Blijf wel voortdurend roeren.

Voeg de tomatenblokjes en het tomatensaus bij de uitjes en knoflook in de pan.

Laat alles aan de kook komen en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel.

het geheel gedeeltelijk pureren en de basilicum erin snipperen.
Op smaak brengen met 4-seizoenenpeper en zeezout en de rode wijn (ik heb gebruik gemaakt van Castillo de Pastores).

Als de saus staat te pruttelen, de pan water aan de kook brengen met wat zeezout en 1 eetlepel olijfolie en de oricchiette gaar koken in ongeveer 18 minuten.
Laat de orecciette uitlekken en met de helft van de saus omhusselen.

De hete luchtoven voorverwarmen op 180 graden Celsius, een gewone oven op 200 graden Celsius.

Ovenschaal invetten met olie.
2/3 van de orecchiette in de schaal doen, daarover een laagje saus, een handvol geraspte parmezaanse kaas en 60 gram in reepjes gesneden mozzarella.
Hierover de rest van de orecchiette, dan de rest van de saus, 40 gram mozzarella erover verdelen en afdekken met een flinke laag vers geraspte Parmezaanse kaas.
Zet 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 7 Juli 2009.