EngelsPASTA À LA PUTANESCA

tekstbestand

Italië: Recept voor een heerlijk eenvoudig Pastagerecht met tomatensaus. Bereid door de Happy Chief Cook. Van deze pasta zal u weer snel op krachten zijn.

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

4 eetlepels olijfolie,
3 à 4 ansjofiletsuit blik of potje,
3 rijpe trostomaten,
400 gram gepelde tomaten(blik) (Heinz),
12 ontpitte zwarte olijven,
2 eetlepels kappertjes,
4-seizoenenpeper,
African Original zeezout mix met groene kruiden(Fair Trade),
1 spaanse peper,
3 teentjes knoflook,
200 gram pasta( penneof spaghetti) (In dit recept is gebruik gemaakt van Sedanini),
geraspte parmezaanse kaas(bv. Grana Padano),
2 eetlepels tarwebloem,
2 eetlepels fijngehakte bieslook.

Optioneel:

fijngehakte peterselie.

Bereiding:

Kook de pasta gaar in ruim water met zeezout mix met groene kruiden en zout (beide samen 15 gram) en een scheut olijfolie in 10 à 12 minuten "al dente".
Zodra de pasta al dente (beetgaar) is, het water afgieten en de pasta onder koud stromend water afspoelen totdat de pasta koud is.
Schud het overige water van de pasta af en zet deze aan de kant.
Het is nu klaar voor verdere verwerking.

Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de spaanse peper en snijd het in kleine stukjes.
Verhit 2 el olie in de pan en fruit de knoflook met de spaanse peper totdat ze lichtbruin worden.

Blus het met wat sap van de tomaten uit blik.
Voeg er de in stukjes gesneden ansjovisfilet aan toe.

Snijjd de 3 trostomaten in stukken en voeg ze eraan toe.
Voeg daarna de inhoud van het hele blik gepelde tomaten aan de pan toe.
Prak de tomaten in stukjes en laat het 5 minuten pruttelen.

Kruid de tomatensaus met de 4-seizoenenpeper en de zeezout mix met groene kruiden naar smaak.
Voeg de kappertjes, zwarte olijven, bieslook en twee eetlepels olijfolie toe.
Laat het 1 minuut pruttelen.
Voeg er vervolgens de tarwebloem eraan toe.
Roer alles goed door elkaar totdat alles dik begint te worden.

Voeg de pasta met de fijngehakte peterselie naar smaak met wat kookvocht bij de tomatensaus en laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen.

Dien het daarna op met de geraspte parmezaanse kaas.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 20 Juli 2008.
Ingestuurd door: Peter Snijders.