EngelsPASTA ALLA ARRABIATA

tekstbestand

Pasta alla Arrabiata, een Italiaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Arrabiata is een van de klassieke Italiaanse pastasausen (in ieder geval als je afgaat op de potjes Grand Italia in de supermarkt), op basis van tomaten en pittig gemaakt met rode peper.
Arrabiata is dan ook Italiaans voor “wild”, “woest” of “woedend”.
Het recept is afkomstig uit de streek van Rome.

Voor de pasta heb ik Farfalle gebruikt.
Het is een vrij pittig pasta gerecht.
De cherry tomaten geven een zoete explosie aan het gerecht en helpt de brand een beetje te blussen.

Mocht de Pasta alla Arrabiata toch te pittig zijn, dan kan een glas melk uitkomst bieden.
Melk blust de vurigheid van de pepers.

Als u de bacon eruit laat, is het een vegetarisch gerecht.

Bij de bereiding van de Pasta alla Arrabiata bent u continu bezig.
Terwijl alles staat te bakken maakt u het volgende ingrediënt klaar voor de bereiding.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

50 gram bacon,
4 roma tomaten (pruimtomaten),
1 ui,
10 cherry tomaten,
1 solo clove knoflook,
2 gedroogde rode pepers,
1 eetlepel zwarte olijven (zonder pit in schijfjes),
200 gram penne of andere pasta,
handje verse basilicum,
zout (naar smaak),
3 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Doe de pasta in een pan en giet er 1 eetlepel olijfolie erover.
Hussel alles goed door elkaar zodat alle pasta met een dun laagje olijfolie bedekt is.
Strooi er zout naar smaak over en zet de pasta onder in ruim koud water.
Zet de pasta op het vuur.

Verhit olijfolie in een pan.
Snijd de bacon in kleine stukjes, en bak het gaar.

Terwijl de bacon ligt te bakken kunt u de ui snipperen en de knoflook in dunne plakjes snijden.
Fruit ze kort samen met de gebakken bacon in een braadpan.

verkruimel de gedroogde rode pepers in kleine stukjes en roer het bij de ui en knoflook.
Bak dit totdat de ui een gouden tint krijgt.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe in de pan.
Bak ze op niet al te hoge vuur mee, totdat ze uit elkaar beginnen te vallen en de saus vorm begint te krijgen.

Breng de saus op smaak met wat zout en voeg de olijven en de cherry tomaten toe.
Bak deze nog kort mee.

Giet het water van de pasta af zodra deze al dente is.

Giet de saus over de afgegoten pasta.
Roer het geheel kort om alles goed te mengen.

Snipper bij serveren wat basilicum over de pasta en de saus heen.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden, de pasta proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 27 Maart 2011.