EngelsPASTA ALLA CAPRESE

tekstbestand

Pasta alla Caprese, bereid door de Happy Chief Cook.

Gerechten waar een combinatie van mozzarella, tomaten en basilicum in is verwerkt, worden doorgaans “alla Caprese” genoemd, naar het kleine Italiaans eilandje in de baai van Napels.

Voor de pasta heb ik Farfalle gebruikt.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

150 gram pasta,
2 eetlepels olijfolie,
2 tomaten,
125 gram cherrytomaten,
0,5 theelepel suiker,
4-seizoenenpeper,
0,5 blikje ansjovis (15 gram),
250 gram zalmfilet,
10 pitloze zwarte olijven,
0,1 liter witte wijn (ValdiVieso),
62,5 gram mozzarella (half bolletje),
verse basilicum.

Voorbereiding:

Laat de zalmfilet op kamertemperatuur komen.

Was de tomaten.
Snij de tomaten in vieren en verwijder het zaad en de harde kern.
Snij ze vervolgens in blokjes.

Bereiding:

Begin met het koken van de pasta, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bereid de saus terwijl de pasta aan het pruttelen is.

Verhit de olijfolie in een wokpan of hapjespan.

Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe.
Strooi er de suiker over om de zuurte van de tomaten wat op te heffen en breng het geheel op smaak met wat 4-seizoenenpeper.
Verwarm het geheel al roerend totdat de tomaten zacht worden en vocht beginnen los te laten.

Laat de ansjovis in olijfolie uitlekken.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus.

Snij de zalmfilet in stukken van 2,5 centimeter en voeg ze aan de saus toe.

Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes en gooi ze ook bij de saus.

Giet de witte wijn bij de saus en roer het een paar keer om, totdat alles goed gemengd is, en laat het inkoken op hoog vuur totdat het vocht ver verdwenen is.

Voeg de cherrytomaten toe en roer alles goed om.

Verdeel de mozzarella in blokjes en doe de kaas bij de saus.
Laat dit smelten zonder het geheel te roeren.

Serveer de pasta zodra deze klaar is.

Schep de saus er overheen en bestrooi het geheel met versnipperde verse basilicum.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 14 Maart 2011.