PASTA CON POLLO, PANCETTA E CIPOLLA CON SALSA DI SENAPE

tekstbestand

Pasta con Pollo, Pancetta e Cipolla con Salsi di Senape, bereid door de Happy Chief Cook.

Pasta met kip, bacon, ui , knoflook, roma cherry tomaten en Spaanse peper met een mosterdsausje.

Voor de pasta heb ik voor fusilli gekozen.
De kleine roma cherry tomaten zorgen voor ervoor dat de pittigheid wat geblust wordt.
Een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

200 gram pasta,
1 liter water,
75 gram bacon,
1 kipfilet à 250 gram,
1 ui,
1 solo clove knoflook,
1 rode Spaanse peper,
125 gram roma cherry tomaten,
1 theelepel zout,
verse basilicum,
4 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel grove mosterd,
1 eetlepel chiliolie.

Benodigdheden:

steelpan,
wok,
spatel,
hakblok/snijplank,
koksmes.

Bereiding:

Begin met de pasta in een pan te doen en te mengen met een eetlepel olijfolie.
***Dit is om het kleven van de pasta te voorkomen.***
Doe dan het zout erbij en gebruik ruim water om de pasta gaar te koken.
Roer na een paar minuten de pasta van elkaar los en kook de pasta al dente.

Verhit een wok, en vervolgens 2 eetlepels olijfolie.

Snijd in de tussentijd de bacon in kleine stukjes.
Voeg dan de bacon aan de wok toe en roer alles goed los.
Zet daarna het vuur op matig.

Snijd de kipfilet in stukjes en voeg het aan de bacon toe.
Zet het vuur hoog en roerbak het geheel totdat de stukjes kip verkleurd zijn.
Zet dan het vuur weer op matig.

Snipper de ui en snijd de solo clove knoflook in dunne plakjes.
Voeg het aan het vlees toe en roer alles goed door elkaar.

Hak de rode Spaanse peper fijn met het zaad en voeg dit aan het gerecht toe.
Roer weer alles goed door elkaar.
Zet het vuur op driekwart en roerbak tot alles gaar is.

Giet een beetje van het kookwater van de pasta bij het gerecht en giet de pasta af.
Voeg de pasta dan toe aan het gerecht.

Zet het vuur hoog en meng alles goed door elkaar.
Doe dan de roma cherry tomaten erbij en meng het geheel goed door elkaar en zet het vuur laag.

Meng de grove mosterd met 1 eetlepel chiliolie en 1 eetlepel olijfolie.
Klop deze saus goed op.

Pak een handje verse basilicumblaadjes en hak ze grof.

Schuif het gerecht uit de wok op een voorverwarmd groot bord en schenk de mosterdsaus erover.
Strooi de basilicum rond het gerecht en plaats in het midden een topje basilicum.

Serveer het gerecht zo snel mogelijk.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 Maart 2012.