PASTA CON SALMONE IN UN VINO BIANCO E SALSA DI COCCO

tekstbestand

Pasta con salmone in un vino bianco e salsa di cocco (pasta met zalm in een witte wijn-kokossaus, een origineel Italiaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Vlinder pasta met zalm in een witte wijn-kokossaus.

Zeer zacht en romig van smaak.
Een eenvoudig recept met weinig werk.

De saus wordt bereid in een wokpan op een wokvuur.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

200 gram vlinder pasta,
2 eetlepels olijfolie,
150 gram paddenstoelen seizoenmelange (bundelzwammen, cantharellen, oesterzwammen, akkerpaddenstoelen en kleine kastanjechampignons),
3 bosuitjes,
350 gram zalmreepjes,
1 theelepel gedroogde tijm,
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden,
68 gram geconcentreerde tomatenpuree (1 blikje),
4 eetlepels witte wijn,
0,2 liter romige kokosmelk (Conimex),
zout (naar smaak),
4-seizoenenpeper (naar smaak).

Voorbereiding:

Kook de vlinder pasta bijna beetgaar volgens de instructie op de verpakking met wat zout en 1 eetlepel olijfolie.

***

De vlinder pasta is dan klaar om gelijk bij de witte wijn-kokossaus te doen om af te garen tot beetgaar.

***

Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes of reepjes.

Snijd de bosuitjes in stukjes van 2,5 centimeter.

Bereiding:

Fruit de bosuitjes samen met de paddenstoelen in 2 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten.

Voeg de tomatenpuree, witte wijn en de romige kokosmelk toe en breng het aan de kook.

Voeg de zalm toe en draai het vuur laag en laat het langzaam gaar worden.

Zodra de zalm gaar is de tijm en Italiaanse kruiden toevoegen en alles voorzichtig doorroeren.

Laat de saus tot bijna de helft inkoken.

Daarna de bijna gare pasta erbij doen en voorzichtig alles omscheppen totdat de pasta helemaal warm en gaar is en de saus bijna helemaal opgenomen is.

Op smaak brengen met zout en 4-seizoenenpeper.

Zo warm mogelijk serveren.
Bij voorkeur op voorverwarmde borden.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het bijna 'al dente' (beetgaar) is, het mag nog maar voor een beetje hard zijn.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 28 Oktober 2010.