PASTA MET PITTIGE TOMATENSAUS EN GEHAKTBALLETJES

tekstbestand

Spaghetti met een pittige tomatensaus en gehaktballetjes. Bereid door de Happy Chief Cook.

Spaghetti met Pittige Tomatensaus en Gehaktballetjes, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 1 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 uien,
2 à 3 grote tenen knoflook,
100 gram gesneden ontbijtspek,
500 gram mager rundergehakt,
1 rode paprika,
1,25 deciliter rode wijn,
400 gram gesneden tomaten (uit blik),
0,5 liter gezeefde tomaten,
2 eetlepels zongedroogde tomaten (op olie),
1 eetlepel tabasco,
6 gedroogde chilipepers,
2 eetlepels olijfolie voor het bakken,
zout,
gemalen 4-seizoenenpeper,
500 gram gekookte pasta naar keuze.

Garnering:

2 à 3 eetlepels verse basilicum (gehakt),
100 gram geraspte Parmezaanse kaas.

Voorbereiding:

Snijd de uien fijn.
Hak de knoflook ragfijn.
Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
Hak de zongedroogde tomaten klein.
Hak de gedroogde chilipepers fijn.
Snijd het ontbijtspek in kleine stukjes.
Maak van het magere rundergehakt 24 kleine balletjes.

Bereiding:

Bak het ontbijtspek in de olijfolie tot het spek knapperig begint te worden.
Haal het ontbijtspek uit de pan en bewaar deze apart voor later in het recept.

Fruit de gesneden uien in het overgebleven vet tot ze zacht worden.
Voeg daarna de knoflook toe en bak het gedurende 1 minuut.

Voeg dan de rode wijn toe en roer de aanbaksels los van de pan.

Voeg alle overige ingrediënten toe.

Breng het op smaak met zout en 4-seizoenenpeper.
Proef of de saus pittig genoeg is en voeg meer tabasco toe als het nodig is.

Laat de saus ongeveer een half uur pruttelen, en af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.

Bereid de pasta pas als de saus staat te pruttelen, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveren:

Meng de saus door de pasta heen.
Schep het op de borden en garneer het met wat geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicum.

Of: Schep de pasta op de borden en schenk de saus met de balletjes over de pasta.
Garneren met Parmezaanse kaas en basilicum.

Lekker met Ciabatta en een frisse salade.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 27 Juni 2009.