PASTA SALMONE A LA MUSEMATT

tekstbestand

Pasta Salmone a la MuseMatt, bereid door de Happy Chief Cook.

Fusilli tricolore en zalm met een tomaten-dille roomsaus en geschaafde Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

350 gram pasta (fusilli tricolore),
500 gram gerookte zalmsnippers,
0,25 liter slagroom,
0,2 liter witte wijn (Valdivieso),
6 rijpe pommodore tomaten,
4-seizoenen peper,
zout,
1 bosje dille,
200 gram geschaafde Parmezaanse kaas,
2 eetlepels olijfolie.

Benodigdheden:

hakblok/snijplank,
koksmes,
schilmesje,
wok,
pan,
spatel,
waterkoker,
2 grote kommen/schalen,
2 borden met bestek.

Voorbereiding:

Zet het water voor de pasta op het vuur.
Zodra dit kookt, de pasta toevoegen en 8 minuten koken met een snufje zout voor een 'al dente' pasta.

Kerf de tomaten vertikaal 2 keer rondom in en dompel ze in kokend heet water gedurende 1 à 2 minuten.
Verwijder het vel en snijd de tomaten in vieren.
Verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de tomaten in blokjes.

Hak de dille fijn.

Bereiding:

Doe de wijn in de wok samen met de zalm, peper, zout en dille, en bak deze op een middelhoogvuur gaar.

Haal de zalm zodra deze gaar is uit de pan samen met het vocht en zet het even opzij.

Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de blokjes tomaat totdat ze zacht zijn.

Giet dan de slagroom erbij en laat het op matig vuur pruttelen onder langzaam roeren.
Laat het voor een kwart inkoken.

Voeg nu de zalmsnippers met al het vocht aan de wok toe en zet het vuur halfhoog.

Zodra de pasta bijna 'al dente' is, het water van de pasta afgieten en de pasta bij de zalm en de saus doen.
Nog 5 minuten verwarmen en voorzichtig blijven roeren tot de saus voldoende ingedikt is en de pasta 'al dente'.

Serveren met geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het bijna 'al dente' (beetgaar) is, het mag nog maar voor een beetje hard zijn.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 Januari 2012.

Ingezonden door Matthijs.