PENNE RIGATE MET KIP

tekstbestand

Een heerlijke pasta-maaltijd met kip, ui, rode paprika en zongedroogde tomaten. Een vrij eenvoudig gerecht die snel op tafel staat. Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Een heerlijke pasta-maaltijd met kip, ui, rode paprika en zongedroogde tomaten.
Een vrij eenvoudig gerecht die snel op tafel staat.
Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie,
1 kipfilet à 200 gram,
1 grote trostomaat,
1 teentje knoflook,
zout,
4-seizoenenpeper,
1 rode paprika,
6 zongedroogde tomaten op olie,
100 gram penne rigate,
100 gram penne rigate integrali,
1 grote harde ui,
1 theelepel gedroogde tijmblaadjes,
1 theelepel komijnzaad,
3 theelepels italiaanse kruiden,
1 eetlepel verse peterselie.

Bereiding:

Zet een pan ruim water met wat zout en 1 eetlepel olijfolie op het vuur en breng het aan de kook.
Zodra het water kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken.

In de tussentijd de ui fijn snipperen.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan langzaam.
Snij de kipfilet in kleine stukjes.

Zodra de olijfolie heet is de kipfilet toevoegen en regelmatig omroeren.

Snijd de knoflook in dunne plakjes en bij de kip voegen.
Roer alles goed door elkaar.

Voeg zout en 4-seizoenenpeper toe naar smaak.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en vervolgens bij de kip toevoegen.
Alles goed omroeren.

Roerbak het gedurende 2 minuten.
Zet daarna weer het vuur laag.

Verwijder de zaadlijsten en het zaad uit de paprika en gooi het weg.
Snijd de paprika in stukjes.
Voeg de stukjes paprika vervolgens bij de kip en roer alles goed om.

Hierna de gedroogde tijmblaadjes en het komijnzaad toevoegen en alles goed omroeren.

Snijd de trostomaat in 8 partjes en verwijder het zaad en de harde kern.
Snijd de trostomaat in kleine blokjes en voeg die bij de kip.
Roer alles goed om en roerbak het geheel 2 minuten.
Zet hierna het vuur weer laag.

Strooi de Italiaanse kruiden erover en roer alles goed om.

Hak de peterselie fijn en strooi het over de kip.
Roer weer alles goed door elkaar.

Giet een beetje kookwater van de pasta door de kip.
Meng vervolgens de pasta erdoor.
Verwarm alles totdat de pasta alle vocht opgenomen heeft onder voortdurend roeren.

Serveer het op grote voorverwarmde borden.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 10 Augustus 2009.