PENNE RIGATE MET KIP EN BLEEKSELDERIJ

tekstbestand

Een heerlijke pasta-maaltijd met kip, ui, bleekselderij en zongedroogde tomaten. Een vrij eenvoudig gerecht die snel op tafel staat. Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Een heerlijke pasta-maaltijd met kip, ui, bleekselderij en zongedroogde tomaten.
Een vrij eenvoudig gerecht die snel op tafel staat.
Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie,
1 kipfilet à 200 gram,
1 grote trostomaat,
2 teentjes knoflook,
zout,
4-seizoenenpeper,
2 stengels bleekselderij,
6 zongedroogde tomaten op olie,
200 gram penne rigate integrali,
1 grote harde ui,
2 theelepels gedroogde tijmblaadjes,
1 theelepel gedroogde rozemarijn.

Voorbereiding:

Schil de ui en snipper deze fijn.

Snijd de kontjes van de teentjes knoflook en sla of druk met de platte kant van het mes op de teentjes knoflook.
Hierdoor laat het harde vlies zich gemakkelijk verwijderen.
Hak de teentjes knoflook fijn.

Was de stengels bleekselderij en snij deze in kleine stukjes.

Snijd de zongedroogde tomaten klein.

Snijd de trostomaat in 8 partjes en verwijder het zaad en de harde kern.
Snijd de trostomaat vervolgens in kleine blokjes.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Bereiding:

Zet een pan ruim water met wat zout en 1 eetlepel olijfolie op het vuur en breng het aan de kook.
Zodra het water kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan.
Zodra de olijfolie heet is de kipfilet toevoegen en regelmatig omroeren.
Als alle stukjes kip verkleurt zijn, 4-seizoenenpeper en zout toevoegen.
Roerbak de stukjes kip gedurende 5 minuten.

Voeg alle groenten erbij en roerbak alles nog 3 minuten.
Voeg na 1 minuut de tijm en de rozemarijn toe.
Roer weer alles goed door elkaar.

Giet een beetje kookwater van de pasta door de kip.
Meng vervolgens de pasta erdoor.
Verwarm alles totdat de pasta alle vocht opgenomen heeft onder voortdurend roeren.

Serveer het op grote voorverwarmde borden.

Tip:

Tegen de tijd dat de pasta gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 21 Augustus 2009.