EngelsPIZZA BOLOGNESE

tekstbestand

Een heerlijke Italiaanse Pizza Bolognese met tomatensaus, Ricotta, rode Spaanse peper, ui, knoflook, mager rundergehakt, trostomaten, kastanjechampignons, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas. Bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke pittige Pizza Bolognese, met een rijkelijke vulling die ongeveer 2,5 centimeter dik is.
De Pizza Bolognese is vrij machtig.

Bereidingstijd: 45 minuten.
Aantal personen: 2 à 4.

Ingrediënten:

1 kant en klare pizzabodem,
2 eetlepels olijfolie,
80 gram kastanjechampignons (in plakjes gesneden),
1 kleine ui in ringen gesneden,
125 gram mager rundergehakt,
1 teentje knoflook (in zeer dunne plakjes gesneden),
2 trostomaten (in vieren gesneden en vervolgens in dunne plakjes),
2 theelepels Italiaanse kruiden,
100 à 150 gram Ricotta,
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
1 theelepel zout,
4-seizoenen peper naar smaak,
1 volle eetlepel gezeefde tomaten
1 rode Spaanse peper (in dunne ringetjes gesneden).

Bereiding:

Zet alle ingrediënten klaar.

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak de uienringen 3-4 minuten tot ze beginnen te kleuren.

Schep het gehakt, rode Spaanse peper en de knoflook door de uiringen en bak alles op een hoog vuur in ongeveer 5 minuten bruin en rul.

Draai het vuur laag en voeg de kastanjechampignons, trostomaten, Italiaanse kruiden, tomatenpuree, 4-seizoenen peper en zout toe.
Laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen, er mag maar weinig vocht overblijven.

Bestrijk de pizzabodem met de Ricotta en verdeel de saus over de roomkaas (de Ricotta moet langs de randen nog zichtbaar blijven).
Strooi de Parmezaanse kaas over de pizza.

Bak de pizzabodem ongeveer 10 minuten onderin in de hete-luchtoven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.
Als de kaas gesmolten is, kan de pizza uit de oven gehaald worden.

Haal de pizza uit de oven en snijd die in 8 punten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 25 Juli 2011.