PIZZA PEPPERONI

tekstbestand

Pizza Pepperoni, een heerlijke Italiaanse pizza met tomatensaus, rode Spaanse peper, kastanjechampignons, Mozzarella, Parmezaanse kaas en Pepperoni Silciliana. Bereid door de Happy Chief Cook.

Ik had de pizza iets te groot gemaakt (35 cenimeter in doorsnede), 30 centimeter in doorsnede is beter en de bodem is dan ook iets dikker.
En de hoeveelheid mozzarella die ik gebruikt heb was ook teveel (250 gram), 1 bol mozzarella van 125 gram is meer dan genoeg.
De topping mag niet voor teveel vocht zorgen want dan wordt de bodem van de pizza in het midden te nat.

Zorg ervoor dat de rand van de pizzabodem iets dikker is, dan kan de topping er minder gemakkelijk eraf glijden tijdens het bakken.

U kan ook een gebakken bodem gebruiken, dan hoeft de pizza met de topping alleen nog kort gebakken te worden en zal de bodem ook niet zo nat worden.
De pizza moet dan wel in het midden van de oven geplaatst worden.

De pizza Pepperoni is behoorlijk pittig, al kan u het wel wat verminderen door het zaad uit de rode Spaanse peper te verwijderen voordat u deze fijnhakt.

Bereidingstijd totaal: 2 uur. (is inclusief pizzabodem maken, met kant en klare bodem is het 30 minuten).
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 pizzabodem,
4 grote kastanjechampignons,
150 gram Pepperoni Siciliana (Stegeman),
125 gram Mozzarella,
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
1 rode Spaanse peper.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

Hak de rode Spaanse peper fijn en vermeng die met de tomatensaus.

Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus (zie, in ingrediëntenlijst de link naar de pizzabodem).
Indien een gebakken pizzabodem met tomatensaus gebruikt wordt, dan kan de rode Spaanse peper daarover gestrooid worden.

Snijd de champignons in plakjes.
Verdeel de champignons over de pizzabodem.

Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de pizzabodem.

Prak de Mozzarella fijn en verdeel die over de pizzabodem.

Snij de Pepperoni in plakjes.
Verdeel dan de Pepperoni over de pizza.

Bak de pizzabodem ongeveer 10 à 12 minuten onderin in de hete-luchtoven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.

Haal de pizza uit de oven en snijd die in 8 punten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 23 Juli 2011.