PIZZA POLLO

tekstbestand

Pizza Pollo, bereid door de Happy Chief Cook.

Een pizza met tomatensaus, Spaanse peper, champignons, ui, paprika, kipfilet, mozzarella en geraspte kaas.

Zodra de kaas gesmolten en de rand van de pizza-bodem goudbruin is, is de pizza bereid.

Bereidingstijd totaal: 2 uur. (is inclusief pizzabodem maken, met kant en klare bodem is het 35 minuten).
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 pizzabodem met tomatensaus,
1 rode Spaanse peper,
75 gram champignons,
1 ui,
1 rode paprika,
300 gram kipfilet,
125 gram buffel mozzarella,
150 gram vers geraspte kaas (extra belegen),
2 eetlepels olijfolie,
peper naar smaak,
zout naar smaak.

Voorbereiding:

Snijd de rode Spaanse peper in dunne ringen.

Snijd de champignons in plakjes.

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snijd de ui in smalle halve ringen.

Snijd de rode paprika op de naden door en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de rode paprika in dunne reepjes.

Spoel de kipfilet onder stromend water schoon en dep het droog met keukenpapier.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Bak de stukjes kip gaar in een beetje olijfolie met peper en zout.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Leg de pizzabodem op licht ingevet bakpapier in de bakplaat.

Verdeel de Spaanse peper over de pizzabodem.

Verdeel de champignons over de pizzabodem.

Verdeel de ui over de pizzabodem.

Verdeel de rode paprika over de pizzabodem.

Verdeel de gebraden stukjes kipfilet over de pizabodem.

Pluk de buffel mozzarella in stukjes en verdeel die over de pizzabodem.

Strooi als laatste de geraspte kaas over de pizza.

Bak de pizzabodem af in ongeveer 10 à 12 minuten op de laagste trede van de oven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.
Zodra de kaas gesmolten is en de rand goudbruin, is de pizza bereid.

Haal de pizza uit de oven en snijd die in 8 punten.

Onmiddelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 Januari 2012.