PIZZA PROSCIUTTO

tekstbestand

Pizza Prosciutto, een pizza belegd met tomatensaus, kaas en ham. Een recept uit Italië bereid door de Happy Chief Cook.

Een pizza met tomatensaus, kaas en ham.

Zodra de kaas gesmolten en de rand van de pizza-bodem goudbruin is, is de pizza bereid.

Voor de kaas heb ik Beemster lite pikant genomen.
Deze bevat minder vet.

De hoeveelheid beleg past u aan naar eigen smaak.
U kan ook een andere kaassoort en/of vleessoort nemen.

Bereidingstijd totaal: 2 uur. (is inclusief pizzabodem maken, met kant en klare bodem is het 25 minuten).
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 pizzabodem,
75 gram schouderham,
100 gram vers geraspte kaas.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Leg de pizzabodem op een licht ingevette bakplaat.

Strooi de geraspte kaas over de pizzabodem.

Snij de schouderham in stukken.
Verdeel dan de schouderham over de pizza.

Bak de pizzabodem af in ongeveer 10 à 12 minuten op de laagste trede van de oven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.
Zodra de kaas gesmolten is, is de pizza bereid.

Haal de pizza uit de oven en snijd die in 8 punten.

Onmiddelijk serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 29 December 2011.