PIZZA VEGETARIANA

tekstbestand

Pizza Vegetariana, een zeer rijkelijk belegde pizza met tomatensaus, champignons, geraspte kaas, mozzarella, knoflook, artisjokkenharten, paprika, ui, zwarte olijven, tomaat en Spaanse peper. Bereid door de Happy Chief Cook.

Deze vegetarische pizza heeft een zeer rijkelijke topping, maar geeft redelijk wat vocht vrij.
Hierdoor kunnen de pizzapunten gaan hangen.

De pizza is pikant van smaak en blijft redelijk lang nagloeien in de mond.
Voor de geraspte kaas heb ik belegen boeren kaas gebruikt.

Bereidingstijd totaal: 2 uur. (is inclusief pizzabodem maken, met kant en klare bodem is het 30 minuten).
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

1 pizzabodem met tomatensaus,
75 gram champignons,
75 gram geraspte kaas,
125 gram buffel mozzarella,
1 solo clove knoflook,
3 artisjokkenharten uit blik,
1 paprika,
0,5 ui,
30 gram zwarte olijven in plakjes,
1 trostomaat,
30 gram zongedroogde tomaten,
1 rode Spaanse peper,
1 citroen,
0,25 theelepel zout,
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Bereid de pizzabodem met de tomatensaus volgens het recept.

Wanneer het deeg voor de eerste keer aan het rijzen is, begint u met de eerste voorbereidingen van de topping.

Hak een halve solo clove knoflook ragfijn.
Pers de citroen uit.
Hak de rode Spaanse peper fijn.

Meng de solo clove knoflook met het citroensap, fijngehakte rode Spaanse peper, de zwarte peper en het zout.
Laat dit een uurtje staan.
***Deze kruidenmix heet "Shata" en is uit Soedan afkomstig.
Het geeft de pizza een pikante smaak.***

....................

Zodra het deeg gerezen is het deeg opnieuw kneden en de pizzabodem maken.
Als de bodem gemaakt is het deeg voorzichtig oprollen en op bakpapier in de bakplaat uitrollen om het opnieuw te laten rijzen.

....................

Ga nu beginnen met de rest van de voorbereidingen van de topping en het maken van de tomatensaus.

Snijd de champignons in plakjes.

Snijd de buffel mozzarella in stukken.

Snijd de halve solo clove knoflook in dunne plakjes.

Knijp voorzichtig het vocht uit de artisjokkenharten en daarna in plakjes snijden.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en daarna in reepjes.

Snijd kop en kont van de ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snijd de ui in ringen.

Snijd de trostomaat in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snijd de trostomaat in reepjes.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine dunne reepjes.

Giet het citroensap van de "Shata" af.

..................

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Smeer de pizzabodem in met de tomatensaus (zie, in ingrediëntenlijst de link naar de pizzabodem).

Bak de pizzabodem onderin de oven tot deze begint te verkleuren.
Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Haal de pizzabodem uit de oven en gaat de topping erop doen.

.................

Verspreid de "Shata" over de pizzabodem.

Doe dan vervolgens de solo clove knoflook, champignons, paprika, ui, artisjokkenharten, buffel mozzarella, zongedroogde tomaten, trostomaat, zwarte olijven en de geraspte kaas erop.

Bak de pizzabodem ongeveer 10 minuten onderin in de hete-luchtoven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.

Haal de pizza uit de oven en snijd die in 8 punten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Januari 2012.