EnglishRAGÙ ALLA BOLOGNESE

tekstbestand

Ragù alla Bolognese. Een overheerlijke origineel Italiaans pastagerecht. Een eenvoudig gerecht om te maken. Bereid door de Happy Chief Cook.


Dit is een eenvoudig gerecht om te bereiden, alleen kost het veel tijd.

De Italiaanse Ragù alla Bolognese is een echte vleessaus, en niet zoals we hier kennen een tomatensaus met gehakt daarin.
Er zitten gezeefde tomaten in het recept, maar na lang sudderen vind je die niet meer terug.
Alleen maar aan de kleur als het gemengd is met de tagliatelle.

Van huis uit eten de Italianen de Ragù alla Bolognese met tagliatelle, en niet met spaghetti.
Het enigste wat hierbij tegenzit, is de tijd die je ervoor nodig hebt om het te bereiden.
Maar als je de moeite neemt om de authentieke Ragù alla Bolognese te maken, mag je wel een klein beetje vloeken.
Het is de moeite waard om het te maken.
Het smaakt overheerlijk.

Het smaakt ook geweldig op een stukje geroosterd brood.

Met dit recept kom je zo dicht bij de echte Italiaanse bolognese-saus als mogelijk is zonder in Italië boodschappen te doen.

Bereidingstijd: minimaal 3,5 uur tot 5 uur.
Aantal personen: 4 à 5.

Benodigheden:

grote wokpan of grote hapjespan,
koksmes,
dunschiller,
hakblok,
spatel.

Ingrediënten:

200 gram ontbijtspek zonder zwoerd,
500 gram rundergehakt,
1 grote ui,
150 gram winterwortel,
1 stengel bleekselderij,
1 runderbouillonblokje,
0,5 liter water,
0,25 liter gezeefde tomaten,
125 ml rode wijn (Chianti),
nootmuskaat,
500 gram tagliatelle,
Parmezaanse kaas.

Voorbereiding:

Was de bleekselderij.

Was en schil de winterwortel.

Pel de ui.

Bereiding:

Snij het spek fijn en bak in wat olie goudbruin.

Snij in de tussentijd de ui, wortel en selderij heel fijn (stukjes van enkele millimeters) en fruit vijf minuten mee met het spek.

Haal de groente en spek uit de pan en bak het rundergehakt op hoog vuur bruin en rul.

Voeg de groente weer toe met de bouillon, wijn, passata en nootmuskaat.
Minimaal drie maar liever een uur of vijf zachtjes laten sudderen zonder deksel op de pan.
Eventueel wat water toevoegen als het vocht te snel verdampt.

Serveren met tagliatelle en vers geraspte parmezaanse kaas.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 21 September 2009.