ROMEINS STOOFVLEES

tekstbestand

Romeins Stoofvlees, een Italiaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.


Ik heb het recept "Romeins rundvlees uit de oven" als basis genomen om dit gerecht te maken, en volledig aangepast.
Doordat het op zeer laag vuur uren staat te stoven wordt dit gerecht zeer gaar.
Het rundvlees moet bijna uit elkaar vallen als u het opschept.

Het rundvlees is vrij droog van smaak, maar het eindresultaat is zeer smakelijk.

Bereidingstijd: ongeveer 4 uur.
Aantal personen: 4 à 5.

Ingrediënten:

1 kilogram magere runderlappen (in stukken van 4 à 5 centimeter),
2,5 eetlepel balsamico-azijn,
4 eetlepels olijfolie,
gemalen zeezout naar smaak,
versgemalen 4-seizoenenpeper naar smaak,
3 eetlepels verse oregano (gehakt),
250 gram gezeefde tomaten (pakje),
0,2 liter water,
0,5 tablet runderbouillon,
0,2 liter rode wijn (ValdiVieso),
150 gram sjalotjes (gepeld en gehalveerd),
4 trostomaten in parten,
2 bolletjes solo clove knoflook (gepeld en in plakjes),
250 gram mozzarella (in plakjes)(gemaakt van buffelmelk),
4 eetlepels verse peterselie (gehakt).

Voorbereiding:

Leg het rundvlees in een zware braadpan.

Meng de balsamico-azijn, olijfolie, zout, 4-seizoenenpeper en oregano met elkaar.

Giet dit mengsel over het rundvlees en meng het goed erdoorheen.
Laat dit 15 minuten marineren.

Bereiding:

Verwarm de gezeefde tomaten, verkruimelt runderbouillon blokje, water en rode wijn in een steelpan, zonder te koken en giet dit mengsel op het vlees.
Zet de zware braadpan op het kleinste vuur en stoof het rundvlees in ongeveer 3,5 uur gaar.

Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 minuten toe.

Mocht u de saus te dun vinden, dan kunt u deze eventueel binden met 1 eetlepel maïzena vermengd met 2 eetlepels water.

Serveren:

Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooi het met de fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Juni 2011.

Bron: www.smulweb.nl