SATANICI SPAGHETTI CON PANCETTA

tekstbestand

Satanici Spaghetti con Pancetta, duivelse spaghetti met spekreepjes. Een vrij pittig gerecht, bereid met knoflook, ui, rode Spaanse peper en champignons. Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Duivelse spaghetti met spekreepjes.
Een vrij pittig gerecht, bereid met knoflook, ui, rode Spaanse peper en champignons.
De cherrytomaatjes geven een onverwachte zoete smaak aan het gerecht.

Ik heb koud water gebruikt.
In de tijd dat het water wordt gekookt, heb ik de gerookte spekreepjes gebakken op hoog vuur.
In de tijd dat de spekreepjes liggen te bakken heb ik de ui, knoflook, rode Spaanse peper en de cherrytomaatjes gesneden of gehakt.
Vanaf het moment dat de spaghetti in het kokende water zit ben ik begonnen met de toevoegingen aan de spekreepjes.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

400 gram spaghetti,
500 gram gerookte spekreepjes,
2 uien,
2 rode Spaanse pepers,
250 gram champignons,
6 teentjes knoflook,
136 gram tomatenpuree,
0,25 liter slagroom,
150 gram cherrytomaatjes,
10 takjes verse tijm,
2 grote takjes verse rozemarijn,
2 theelepels zout,
2 eetlepels olijfolie,
2 liter water,
100 gram pecorini.

Bereiding:

Breng een pan met het water, zout en olijfolie aan de kook en kook de spaghetti beetgaar.

Zet in de tussentijd een wokpan op hoog vuur en bak de gerookte spekreepjes gaar.

In de tijd dat de spekreepjes liggen te bakken (af en toe omschudden) snijd u de rode Spaanse peper met het zaad in smalle ringen.
Hak de knoflook fijn.
Snipper de ui.
Snijd de champignons in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.

Zodra de spaghetti in het kokende water zit, voegt u de ui, rode Spaanse peper en de knoflook toe aan de gebakken spekreepjes.
Bak dit totdat de uien glazig zijn.

Voeg de champignons toe en bak deze 1 minuut mee.

Hak de rozemarijn naaldjes fijn, en strip de tijmblaadjes van de takjes.

Voeg de tomatenpuree toe en en de rozemarijn en de tijm, en meng het goed erdoorheen op hoog vuur gedurende 1 minuut.

Voeg vervolgens de slagroom toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het indikken tot de gewenste dikte.

Voeg de spaghetti toe en verdeel alles goed door elkaar.

Schep het op de borden en rasp de pecorini over de spaghetti.

Eet Smakelijk!

Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 7 Januari 2010.