SPAGHETTI ALLA CARBONARA

tekstbestand

Spaghetti alla Carbonara. Bereid door de Happy Chief Cook.

Spaghetti met Carbonarasaus, bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

150 gram spaghetti,
3 eetlepels olijfolie,
3 teentjes knoflook,
1 grote ui,
200 gram gesneden ontbijtspek,
1 ei,
4 eetlepels crème fraîche,
0,5 theelepel nootmuskaat,
80 gram Parmezaanse kaas,
zout,
4-seizoenenpeper,
1,5 liter water.

Voorbereiding:

Snipper de uien fijn.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de gesneden ontbijtspek in kleine stukjes.

Bereiding spaghetti:

Breng het water aan de kook met wat zout en 1 eetlepel olijfolie.
Kook de spaghetti beetgaar.
Tegen de tijd dat de spaghetti gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.
Zodra het beetgaar is het water afgieten en de spaghetti warm houden.

Bereid in de tussentijd de rest.

Bereiding Carbonarasaus:

Klop het ei los samen met de crème fraîche.
Vervolgens wat zout en 4-seizoenenpeper erbij alsmede de nootmuskaat.
Roer alles goed door elkaar.
Proef het en maak het op smaak af met de 4-seizoenenpeper en zout.

Schenk 2 eetlepels olijfolie in de pan en doe de knoflook erbij.
Verhit de pan en fruit de knoflook totdat deze goudbruin is.
Verwijder de knoflook.

Fruit de uien in de knoflookolie totdat ze glazig beginnen te worden.

Voeg vervolgens de gesneden ontbijtspek bij en roerbak het gedurende 2 minuten.

Serveren:

Meng de spaghetti door de gebakken uien en ontbijtspek heen.
Giet de carbonarasaus over de spaghetti en schep alles enkele malen om zodat de saus goed verdeelt raakt door de spaghetti.
Strooi er vervolgens de Parmezaanse kaas erover en schep alles enkele malen om.

Schep het daarna op de borden en serveer het gelijk.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 29 Juni 2009.