SPAGHETTI ALLA CARBONARA 2

tekstbestand

Spaghetti alla Carbonara. Een Italiaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Spaghetti met Carbonarasaus en krokante spekjes, een zeer eenvoudig smakelijk Italiaans gerecht.

Bereidingstijd: 20 à 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

400 gram spaghetti,
500 gram gerookte spekreepjes,
4 eieren,
0,125 liter slagroom,
100 gram vers geraspte Parmezaanse kaas,
6 tenen knoflook,
4-seizoenenpeper,
zout,
2 liter water.

Voorbereiding:

Snijd van de teentjes knoflook het kontje af en druk met de platte kant van het mes de teentjes knoflook plat (hierdoor komt het harde vlies los).
Verwijder het harde vlies.
Hak de teentjes knoflook ragfijn.

Bereiding spaghetti:

Breng het water aan de kook met wat zout en 1 eetlepel olijfolie.
Kook de spaghetti beetgaar.
Tegen de tijd dat de spaghetti gaar gaat worden regelmatig proeven of het al dente (beetgaar) is.
Zodra het beetgaar is het water afgieten en de spaghetti warm houden.

Bak in de tussentijd de gerookte spekreepjes krokant, en rasp de Parmezaanse kaas.

Bereiding Carbonarasaus:

Vermeng in een kom de slagroom, eieren, kaas, knoflook en (veel) 4-seizoenenpeper en klop het mengsel met een vork tot een min of meer gladde massa.

Giet de spaghetti in een vergiet af en doe ze bij de gebakken spekreepjes.

Doe de inhoud van de kom erbij en schep alles op zeer laag vuur een minuutje voorzichtig om tot de saus goed is verdeeld.

Serveer het gerecht onmiddellijk.

Tip:

Verwarm de saus niet te lang, anders stollen de eieren te veel.

Opmerking:

Het is erg veel saus, de helft volstaat al.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 6 December 2009.