SPAGHETTI BOLOGNESE 1

tekstbestand

Spaghetti Bolognese, gebaseerd op het gerecht van Jamie Oliver, bereid door de Happy Chief Cook. Ondanks de bereidingstijd van 2 uur, is het de moeite waard van het maken. De Bolognese saus is vrij droog.

Spaghetti Bolognese, gebaseerd op het gerecht van Jamie Oliver, bereid door de Happy Chief Cook.
Ondanks de bereidingstijd van 2 uur, is het de moeite waard van het maken.
De Bolognese saus is vrij droog.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

100 gram gerookte doorregen bacon,
1 handje verse rozemarijn, blaadjes geplukt en fijngehakt,
olijfolie,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
250 gram mager rundergehakt,
0,5 wijnglas rode wijn,
0,5 afgestreken theelepel gedroogde oregano,
3 trostomaten,
0,5 klein potje zongedroogde tomaten op olie (potje van 280 gram),
zeezout,
versgemalen 4-seizoenenpeper,
260 gram gedroogde spaghetti,
0,5 handje verse basilicum,
1 à 2 handjes verse geraspte parmezaanse kaas.

Voorbereiding:

Snijd de gerookte doorregen bacon klein.

Pluk de rozemarijn en hak deze fijn.

Schil de ui en hak de ui fijn.

Snijd de kontjes van de knoflook en geef op de teentjes een klap met de platte kant van het koksmes.
Verwijder de schil en hak de teentjes knoflook fijn.

Hak de zongedroogde tomaten fijn.

Kerf de tomaten in en leg ze 40 seconden in kokend water.
Spoel de trostomaten af met koud water.
verwijder het vel van de trostomaten.
Snijd elke trostomaat in vieren en verwijder de harde kern en het zaad.
Snij de tomaten in blokjes.

Zet een glazen ovenschaal in de oven en verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding:

Bak in een grote, hete pan de gerookte dooregen bacon en rozemarijn in een eetlepel olijfolie licht goudbruin.

Voeg dan de uitjes en knoflook toe en 1 eetlepel olijfolie, en laat nog eens 3 minuten bakken tot ze zacht zijn.

Doe er dan het gehakt bij.
Bak het al roerend 2 à 3 minuten totdat het gehakt rul is, en doe de rode wijn erbij.

Roer alles goed door elkaar en doe de oregano, alle tomatenblokjes en de zongedroogde tomaten erbij.

Voeg naar smaak 4-seizoenenpeper en zeezout toe, en breng het aan de kook.
Breng het vervolgens over in een ovenschaal, en dek af met een stuk aluminiumfolie en zet het anderhalf uur in de voorverwarmde oven.

Als de saus bijna klaar is kun je de spaghetti in een grote pan gezouten kokend water doen en al dente koken.
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.

Doe vlak voor het serveren wat gesnipperde verse basilicum bij de saus.

Serveertip:

Haal de spaghetti door de saus heen en vermeng alles goed met elkaar.
Strooi vers geraspte Parmezaanse kaas erover, en snipper daarna de basilicum erover.
Een groene salade is hier ook lekker bij.

Eet Smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 13 Juli 2009.